Ilta Sanoma

Risottoon käytettävän viinin kannattaa olla sellaista, joka kelpaa myös lasiin lautasen vierelle.

Liemen sekaan raastettu punajuuri syventää punaviinirisoton väriä.

Liemen sekaan raastettu punajuuri syventää punaviinirisoton väriä. Kuva: Panu Pälviä

Risotto on melko helppo viikonlopun hemmotteluruoka, jonka peruskaava taipuu hyvin moneen. Näin alkusyksystä maanläheinen vuohenjuustolla rikastettu punaviinirisotto maistuu taivaalliselta.

Sipulin, mausteiden ja riisin kuullottaminen öljyssä aloittaa risoton valmistamisen. Kun riisi muuttuu läpikuultavaksi, on pannulle aika lisätä viini. Oheisessa ohjeessa käytetään punaviiniä, mutta valkoviini on useimmissa risotoissa oikea valinta.

Viinin kiehautuksen jälkeen pannulle lisätään kuumaa lientä vähän kerrallaan.

Tässä vaiheessa hellan ääreltä ei kannata poistua pitkäksi aikaa. Jotta risotto saa oikeanlaisen tarpeeksi löysän mutta yhtenäisen koostumuksensa, sitä tulee hämmentää lähes koko kypsymisen ajan. Tällöin riisin tärkkelys irtoaa tasaisesti ja suurustaa liemen.

Lopuksi risottoon lisätään parmesaaniraastetta, joskus voita, sekä muut tarvittaessa erikseen kypsennetyt ainekset. Oheinen risotto viimeistellään vuohenjuustolla, viinirypäleillä sekä pistaasipähkinöillä.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
vendredi 23 septembre 2022 11:00:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.