Ilta Sanoma

IPhone 14 -puhelimet ehtivät hädin tuskin julki ennen kuin asiantuntija esitti jo arvionsa seuraavista iPhoneista.

Kuvassa olevassa iPhone 14:ssä on perinteinen näytön notko, kun taas Pro-malleissa on Dynamic Island -niminen saareke.

Kuvassa olevassa iPhone 14:ssä on perinteinen näytön notko, kun taas Pro-malleissa on Dynamic Island -niminen saareke. Kuva: Mark Schiefelbein / AFP

Apple aikoo erottaa kalliimmat iPhonet entistä selvemmin edullisemmista malleistaan, arvioi arvostettu analyytikko Ming-Chi Kuo sarjassa Twitter-viestejään.

Kuo odottaa, että todennäköisesti ensi syksynä julkaistavat iPhone 15 -puhelimet ovat ominaisuuksiltaan vieläkin selvemmin kahdessa kastissa kuin äsken julkaistut iPhone 14 -mallit.

Apple julkaisi iPhone 14:stä kaksi edullisempaa puhelinta ja kaksi kalliimpaa Pro-sarjalaista. Pro-versioissa on merkittäviä toimintoja, joita kahdessa halvemmassa mallissa ei ole. Toimintoihin lukeutuu esimerkiksi näytön yläreunan tietoja esittävä saareke.

Lue lisää: Upouusi iPhone joutui noloon valoon: Nokia teki tämän jo 10 vuotta sitten

Kuon mukaan iPhone 15:n myötä on odotettavissa entistä enemmän eroja Applen pyrkiessä kauppaamaan enemmän Pro-malleja. Tällä tavalla yhtiö voisi kasvattaa iPhone-mallistonsa keskimääräistä myyntihintaa.

Lisäksi Kuo uskoo Applen aikovan erottaa Pro-mallitkin entistä enemmän toisistaan niin, että Pro Max olisi pelkkää Prota rikkaampi toiminnoiltaan. Uutispalvelu BGR veikkaa, että iPhone 14:n menekki ohjaa Applen valintoja.

Kuon mukaan Applen on mahdollista erotella puhelimensa näin, koska Android-leiri ei vieläkään uhkaa Applea kalliissa puhelimissa älypuhelinmarkkinan kypsymisestä huolimatta.

Samalla analyytikko kuitenkin arvioi, että Android voi kuroa etumatkaa umpeen lähivuosina johtuen muun muassa Googlen ja puhelinvalmistajien panostuksesta taittuvanäyttöisiin puhelimiin.

Tunnettu Apple-vuotaja LeaksApplePro julkaisi Twitterissä tarkempia teknisiä tietoja, tai ainakin oletuksia, iPhone 15 -puhelimista. Kallein malli ei olisi nimeltään enää Pro Max iPhone 14:stä ja 13:sta poiketen, vaan nimi olisi iPhone 15 Ultra. 6,7-tuumainen Ultra omaisi 3-4 tuntia pidempään kestävän akun.

LeaksApplePro sanoo Applen kehittävän 8K-videokuvan tallentamista. Se tarkoittaa tarkkuutta, jossa on noin 8000 kuvapistettä vierekkäin vaakasuunnassa. Normaalissa täydessä teräväpiirrossa (full hd) kuvapisteitä on vierekkäin 1920 kappaletta. Vuotaja ei tiedä, onko 8K määrä tuoda vain Ultra-malliin, vai molempiin kalliimpiin iPhone 15 -malleihin.

Vuotajan mukaan kaikki neljä iPhone 15 -mallia ovat saamassa yleisen usb-c-liitännän, jota Euroopan unioni on pakottanut laitteisiin. Apple on ollut merkittävin vastaanhangoittelija ja pitäytyi omassa Lightning-liitännässään vielä tämän vuoden iPhoneissa.

Lisäksi kaikkiin malleihin on luvassa Dynamic Island, joka nähtiin iPhone 14 -mallien Pro-versioissa. Kyseessä on kameralle ja kasvontunnistukselle varatun näytön notkon korvaaminen tarpeen mukaan kokoaan ja muotoaan muuttavalla saarekkeella.

LeaksApplePro veikkaa myös, että perus-iPhone 15:t varustetaan tämän vuoden Pro-malleissa nähdyllä A16-suorittimella. IPhone 15:n Pro-mallit puolestaan saisivat uuden A17-suorittimen.

Ilta Sanoma
vendredi 23 septembre 2022 09:15:00 Categories: Ilta Sanoma Mobiili

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.