Ilta Sanoma

McLarenin entisen mekaanikon Marc Priestleyn mielestä Räikkönen ei panostanut formuloihin riittävästi.

Kimi Räikkönen nautti F1-sarjassa vain ajamisesta.

Kimi Räikkönen nautti F1-sarjassa vain ajamisesta. Kuva: Rodolfo Buhrer / ZUMA / MVPhotos

Kimi Räikkösen omintakeinen tyyli formula ykkösissä puhuttaa edelleen moottoriurheilupiireissä, lähes vuosi hänen uransa päättymisen jälkeen.

Entinen McLarenin mekaanikko ja Räikkösenkin kanssa työskennellyt Marc Priestley latasi PlanetF1-sivuston mukaan tiukan lausunnon suomalaiskuskista, kun hän vieraili Pit Stop -nimisessä podcastissa.

Priestleyn mukaan suuri osa Räikkösen potentiaalista valui hukkaan tämän 19-vuotisen F1-uran aikana. "Jäämies" voitti maailmanmestaruuden Ferrarilla vuonna 2007, mutta titteli jäi huimista lahjoista huolimatta hänen ainoakseen.

-?Uskon vakaasti, että jos Kimi olisi toiminut kuten Lewis Hamilton, hän olisi voinut voittaa useamman maailmanmestaruuden. Mutta hän ei halunnut tehdä niin, Priestley sanoi.

-?Hänellä oli riittävästi lahjoja. Mutta Lewis yritti - ja yrittää edelleen - kääntää kaikki pienetkin marginaalit itselleen. Kaikki, mistä hän saa vähänkin etua.

Priestleyn mukaan myös Fernando Alonsossa on samoja piirteitä kuin seitsenkertaisessa maailmanmestarissa Hamiltonissa. Espanjalainen on voittanut urallaan kaksi mestaruutta.

Juuri tämän kaksikon nenän edestä Räikkönen vei MM-tittelin 2007, mutta temppu ei onnistunut toista kertaa.

-?Kimi rakasti istua ratin takana, mutta kaikkea muuta formula ykkösissä hän vihasi. Hän ei voinut sietää sitä. Hän halusi vain ajaa, Priestley totesi.

Ilta Sanoma
jeudi 22 septembre 2022 19:58:00 Categories: Formula 1 Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.