Ilta Sanoma

Viisi vasemmistoliiton kansanedustajaa äänesti potilasturvallisuuslakia vastaan hallituksen linjan vastaisesti. Antti Lindtman (sd) vaati vasemmistoliittoa käymään vakavan keskustelun puolueen jatkosta hallituksessa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo ei suostunut kertomaan, rangaistiinko vasemmistoliiton vastaan äänestäneitä kansanedustajia.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo ei suostunut kertomaan, rangaistiinko vasemmistoliiton vastaan äänestäneitä kansanedustajia. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jussi Saramon mukaan vasemmistoliitto on sitoutunut jatkamaan hallituksessa.

- Kaikki ovat nyt sitoutuneet hallitustyöhön ja ryhmän sääntöjen mukaiset toimenpiteet on tehty, Saramo sanoi vasemmistoliiton ryhmäkokouksen jälkeen.

Saramon mukaan toimenpiteet ovat ryhmän sisäisiä, eikä hän suostunut kertomaan tiedotusvälineille, mitä toimet ovat.

- En niitä rupea sen enempää (läpi) käymään. Ryhmä jatkaa täysillä hallitustyötä, jos ja kun se on mahdollista.

Lue lisää: Eduskunta hyväksyi potilasturvallisuus­lain - katso miten kansanedustajat äänestivät

Viisi vasemmistoliiton kansanedustajaa äänesti hallituksen potilasturvallisuuslakia vastaan eduskunnassa, vaikka kyseessä oli hallituksen yksimielisesti hyväksymä esitys, jota hallitusryhmät olivat vielä korjanneet valiokunnassa yksimielisesti. Myös vasemmistoliiton eduskuntaryhmä oli hyväksynyt lain.

Vasemmistoliiton kansanedustajat Anna Kontula, Katja Hänninen, Markus Mustajärvi, Jari Myllykoski ja Suldaan Said Ahmed äänestivät potilasturvallisuuslakia vastaan. Vasemmistoliitolla on 16 kansanedustajaa.

Lue lisää: Sdp:n ryhmä­johtaja Lindtman vaatii vasemmistoliittoa pohtimaan jatkoa hallituksessa: "Kiistatta ongelma"

Pääministeripuolue Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vaati aiemmin viikolla vasemmistoliittoa käymään vakavan keskustelun, onko heidän eduskuntaryhmänsä sitoutunut hallitusyhteistyöhön ja ovatko he kykeneviä toimimaan hallituspuolueen eduskuntaryhmänä.

Lindtmanin mukaan muut hallituspuolueet "mielenkiinnolla kuulevat", miten vasemmistoliitto aikoo käsitellä tilanteen ja miten he näkevät puolueen jatkon hallituksessa.

Muiden hallituspuolueiden oli tarkoitus arvioida asiaa vasemmistoliiton ryhmäkokouksen jälkeen.

Ilta Sanoma
jeudi 22 septembre 2022 18:56:00 Categories: Ilta Sanoma Politiikka

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.