Ilta Sanoma

Liikekannallepano voi viedä venäläisiltä myös siviiliautoja. Esimerkkeinä mainitaan niin Nissanit kuin Suzukitkin.

Maastokykyisten autojen venäläisomistajat ovat osittaisen liikekannallepanon myötä heränneet myös pakko-ottojen mahdollisuuteen.

Maastokykyisten autojen venäläisomistajat ovat osittaisen liikekannallepanon myötä heränneet myös pakko-ottojen mahdollisuuteen. Kuva: Harry Kuurio

Venäjän presidentti Vladimir Putinin julistama osittainen liikekannallepano on herättänyt runsaasti huolta myös autoilijoissa, kertovat nyt lukuisat venäläismediat.

Huolen syynä on liikekannallepanon mahdollistama siviiliautojen pakko-otto.

Asiaa selvittäneiden medioiden kuten esimerkiksi pietarilaisen Fontankan mukaan kansalaisten autoja ei kuitenkaan aiota viedä rintamakäyttöön kuin vasta sellaisessa tapauksessa, jossa tarvittavia ajoneuvoja ei ole enää muualta saatavilla.

Lue lisää: Onko sinulla uudenkarhea katumaasturi? - Se voi olla valtion listalla

Mikäli pakko-otot kuitenkin jossain vaiheessa Venäjällä aloitetaan, ovat kohteena ensisijaisesti henkilö- ja pakettimalliset maastoautot joissa on kytkettävä neliveto sekä tasauspyörästön lukko.

Venäläisellä pakko-ottolistalla ovat myös yksityishenkilöiden omistamat panssariajoneuvot sekä erilaiset linnoitustöihin sopivat maansiirtokoneet. Lisäksi pakko-oton ensisijaisuus koskee esimerkiksi kuorma-autoja, linja-autoja ja mönkijöitä.

MSK1 -kanavan haastattelema autoalaan erikoistunut asianajaja Maxim Yedryshov kertoo, että käytännössä vaikkapa tavallisten pietarilaisten suosimista katumaastureista rintamalle voitaisiin viedä esimerkiksi Suzuki Grand Vitarat ja Nissan X-Trailit.

Venäjällä siviiliautojen pakko-ottojen mahdollisuutta kasvattaa maan oman autoteollisuuden heikko tuotantotaloudellinen tilanne.

Myös Suomen puolustusvoimat voi vastaavalla tavalla kriisitilanteessa pakko-ottaa maassa olevia siviiliajoneuvoja puolustus- ja viranomaiskäyttöön.

Ilta Sanoma
jeudi 22 septembre 2022 18:36:00 Categories: Autot Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.