Ilta Sanoma

Siilinjärveläinen mies voitti kaikkien aikojen suurimman lottopotin lauantaina.

Siilinjärvelle on osunut ennätyksellinen pelipotti jo kahdesti. Kunnassa pelattiin vuonna 2019 kaikkien aikojen suurin Eurojackpot-voitto. Lauantainen lottovoitto oli pelattu Toritien R-kioskilla.

Siilinjärvelle on osunut ennätyksellinen pelipotti jo kahdesti. Kunnassa pelattiin vuonna 2019 kaikkien aikojen suurin Eurojackpot-voitto. Lauantainen lottovoitto oli pelattu Toritien R-kioskilla. Kuva: Timo Hartikainen, Antti Hämäläinen / IS

Loton kaikkien aikojen suurin päävoitto osui siilinjärveläiselle miehelle. Mies voitti lauantaina 15,8 miljoonaa euroa. Asiasta kertoo voittajahaastattelun sivuillaan julkaissut Veikkaus.

Ennätysvoitto jaettiin viime lauantaina, mutta voittaja itse tajusi onnensa vasta sunnuntaiaamuna.

Kun uutisissa kerrottiin Siilinjärvelle tulleesta voitosta ja vielä selvisi, että voitokas rivi oli jätetty Toritien R-kioskilla, mies alkoi vaimonsa kanssa tarkastaa rivejä.

- Siellähän oli 7 oikein, mies kertaa Veikkaukselle.

Samaan aikaan Siilinjärven R-kioskilla vasta arvuuteltiin, oliko voitto osunut paikkakuntalaiselle vai jollekin ohikulkijalle.

- Ovathan asiakkaat sitä miettineet, mutta sehän saattaa olla kuka tahansa, pohti kioskin kauppias Heli Kärkkäinen sunnuntaina.

Jättipottiin osunut mies kertoo Veikkauksen haastattelussa, että voitto tuskin muuttaa hänen elämäänsä suuresti.

- Lapsiani ja sisaruksiani aion auttaa. Lisäksi haluan tukea voitollani lasten ja nuorten hyvinvointia. Muuten elämä jatkuu kohdallani kuten ennenkin, mies kertoo Veikkaukselle.

Siilinjärveläismies aikoo pitää voittonsa salassa ja kertoa siitä vain perheelleen.

- Aion olla niin vaatimaton kuin osaan, hän sanoo Veikkaukselle.

SIILINJÄRVELLÄ on onni potkinut ennenkin.

Muutamassa vuodessa 20?000 asukkaan kuntaan on tullut suuria pelivoittoja yhteensä noin 108 miljoonan euron arvosta.

Vuonna 2019 jättimäinen 92 miljoonan Eurojackpot-voitto osui siilinjärveläiselle porukalle. Voitto oli aikoinaan suurempi kuin kunnalle samana vuonna arvioidut verotulot.

Kyseessä oli 50 osuuden porukka, ja yhden osuuden arvo oli 1,8 miljoonaa euroa. Nyt Lotossa voittanut siilinjärveläinen on siis euroissa vielä onnekkaampi.

Veikkauksen haastattelussa nyt Lotossa voittanut mies arvioi, että Eurojackpotissa voittaneet ovat elelleet kunnassa "muina miehinä ja naisina".

- Yllättävän rauhallisesti se on mennyt. Eivät ihmiset ole hirveästi pitäneet meteliä asiasta, mies sanoo.

Samoin asiaa ovat aikaisemmin kommentoineet muutkin siilinjärveläiset.

- Ne voittajat, keitä minä tunnen, ovat aika vaatimattomia toiminnaltaan, eivätkä kersku rahoillaan, kommentoi vuonna 2020 K-Supermarket Herkkupadan kauppias Juuso Savolainen Ilta-Sanomille.

Ilta-Sanomien haastattelema siilinjärveläisnainen puolestaan kertoi, miten voiton jälkeen ei tarvinnut enää laskea rahoja.

-?Ei ole ollut hirveästi ylimääräistä, vaikka töissä on käyty. En osaa oikein edes ajatella, että nyt ainakin vähän aikaa saa olla niin, ettei ole rahahuolia, peitenimeä Tuula käyttänyt nainen kertoi aikoinaan IS:lle.

Toinen nainen puolestaan kertoi raaskineensa ostaa kahdet 60-70 euron rintaliivit, ja pari puseroa, joiden hintaa hän ei ollut katsonut.

Siilinjärven Eurojackpot-voittajista yksi peräti viivytteli oman voittonsa lunastamista kymmenisen kuukautta. Syyksi hän ilmoitti arkiset kiireet.

Aikaisempi Loton ennätyspotti, 15,7 miljoonaa, osui sekin Savoon. Voitto pelattiin Kuopiossa keväällä 2021. Tuolloin kyseessä oli viiden osuuden porukka.

Yhdelle voittajalle Uuteenkaupunkiin sen sijaan osui 15,6 miljoonan euron voitto, joka tuli kerroksella 2021.

Ilta Sanoma
jeudi 22 septembre 2022 16:23:00 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.