Ilta Sanoma

Suomen hiihtoliitto otti tiukasti kantaa venäläisten urheilijoiden mahdolliseen paluuseen kansainvälisiin kisoihin.

Aleksander Bolshunov ja muut venäläishiihtäjät suljettiin kansainvälisestä kilpailutoiminnasta keväällä Venäjän aloitettua sodan Ukrainassa.

Aleksander Bolshunov ja muut venäläishiihtäjät suljettiin kansainvälisestä kilpailutoiminnasta keväällä Venäjän aloitettua sodan Ukrainassa. Kuva: Zumapress

Suomen hiihtoliitto julkaisi torstaina tiedotteen, jossa se kertoi suhtautuvansa kielteisesti venäläisten urheilijoiden osallistumiseen hiihtolajien kansainväliseen kilpailutoimintaan.

Hiihtoliitto pitää tärkeänä, että lajiliittojen ja urheilun tapahtumajärjestäjien toimet ovat linjassa yhteiskunnassa tehtyjen päätösten kanssa.

Venäjä ja sen liittolainen Valko-Venäjä suljettiin suurelta osin kansainvälisen urheilun ulkopuolelle, kun Venäjä hyökkäsi helmikuun lopulla Ukrainaan. Viime päivinä keskustelu venäläisurheilijoiden paluusta on kiihtynyt eri lajeissa, vaikka sota Ukrainassa jatkuu.

-?Hiihtoliiton kanta venäläisten urheilijoiden luvalle palata kisoihin on ehdoton ei. Poissulkemiseen johtaneet syyt eivät ole millään tavalla muuttuneet, joten on vaikeaa nähdä, että linjaa osallistumisesta löysättäisiin. Urheilua ei voida käsitellä yhteiskunnan irrallisena osana, Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi sanoi tiedotteessa.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS käsittelee venäläisurheilijoiden asemaa lokakuun loppupuolella.

Ilta Sanoma
jeudi 22 septembre 2022 15:53:00 Categories: Hiihtolajit Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.