Ilta Sanoma

Autoilun hinta muodostuu lopulta autohankinnan kokonaiskustannuksista.

Autoilukustannusten järkevöittämisessä kannattaa ennen muuta tutkia omia tarpeita ja sitä, miten käytät autoa. Esimerkiksi auton arvon alenemalla on varsinkin uudempien autojen osalta huomattavan suuri merkitys kokonaiskustannuksiin.

Autoilukustannusten järkevöittämisessä kannattaa ennen muuta tutkia omia tarpeita ja sitä, miten käytät autoa. Esimerkiksi auton arvon alenemalla on varsinkin uudempien autojen osalta huomattavan suuri merkitys kokonaiskustannuksiin. Kuva: Aku Isotalo

Käytettyihin autoihin erikoistunut Kamux-ketju on listannut joukon autoja, jotka ovat niin sanotusti kukkarolle säästeliäitä.

Kamuxin mukaan esimerkiksi Kia, Volvo ja Toyota menettävät "moottoreidensa ja halutun tuotemerkkinsä vuoksi" arvoansa monia muita merkkejä hitaammin. Lisäksi Nissan, Mazda ja Renault ovat Kamuxin mukaan merkkejä, joiden huoltokustannukset ovat keskimääräistä pienempiä.

Lue lisää: Tällaisen auton saa nyt 5?000 eurolla

Polttoaineen kulutuksen osalta Kamux puolestaan mainitsee Peugeot 208:n, Citroën C3:n ja Renault Clion, jotka ovat kulutusasioissa "erityisen hyviä".

Sähköautojen osalta ketju muistuttaa, että sähköauton perusvero on 53,29 euroa vuodessa, mikäli kyseinen auto on otettu käyttöön ensimmäisen kerran ennen lokakuuta 2021.

Lue lisää: Onko nimenomaan Saksasta haettu käytetty auto hyvä ostos? Tästä tuoreesta tutkimuksesta voinee päätellä ainakin jotain

Tämän jälkeen rekisteröidyissä sähköautoissa perusvero on korkeampi, 118,29 euroa vuodessa.

Kokonaiskustannuksiltaan edullisimman auton löytämiseksi on kuitenkin tärkeintä lähteä liikkeelle omista tarpeista.

-?Vertaile malleja, merkkejä ja hintoja, neuvoo Kamux Suomen maajohtaja Jani Koivu.

Ilta Sanoma
jeudi 22 septembre 2022 15:13:00 Categories: Autot Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.