Ilta Sanoma

Kala ja katkaravut muodostavat maukkaan taikinan.

Kevätsipuli pilkuttaa kalapyörykkätaikinaa.

Kevätsipuli pilkuttaa kalapyörykkätaikinaa. Kuva: Pia Inberg

Raikkailla aasialaisilla mauilla maustetut katkaravuista ja vaaleasta kalasta tehdyt pyörykät sopivat loistavasti erilaisiin nuudeliruokiin sekä curryihin ja miksei sellaisenaan osaksi napostelupöytää.

Pyöryköissä voi käyttää pakastekalaa, kunhan sen sulattaa täysin ennen pyöryköiden valmistusta. Valmistus on yksinkertaista, sillä pyörykkätaikina syntyy monitoimikoneessa tai jopa hyvällä sauvasekoittimella.

Taikinaan tuo makua tuore inkivääri, makea chilikastike sekä kevätsipuli. Ne tekevät mausta mukavan kevyen ja raikkaan.

Pannulla paistaen pyöryköihin saa mukavan rapean pinnan. Soijalla, mustapippurilla, valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu chilikastikedippi pitää huolen siitä, ettei aterian maku jää vajavaiseksi.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
jeudi 22 septembre 2022 15:15:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.