Ilta Sanoma

Japanilainen Honda Motor ilmoitti torstaina vähentävänsä autojen tuotantoa jopa 40 prosenttia kahdella Japanin-tehtaallaan lokakuun alussa. Syinä ovat toimitusketjujen ongelmien jatkuminen.

Monet Honda Civicin tilaajat joutuvat odottelemaan autoaan pitempään kuin he uskoivat.

Monet Honda Civicin tilaajat joutuvat odottelemaan autoaan pitempään kuin he uskoivat. Kuva: Toni Jalovaara

Hondan ilmoitus kertoo osaltaan, että autoteollisuuden tuotanto-ongelmat eivät ole ohi, vaikka välillä on julkisuuteen kerrottu myös myönteisestä kehityksestä.,

Kaksi linjaa Hondan Suzukan-tehtaalla leikkaa tuotantoaan noin 40 prosenttia lokakuun alussa, kun taas sen kokoonpanotehdas Saitaman prefektuurissa Tokion pohjoispuolella leikkaa tuotantosuunnitelmiaan noin 30 prosenttia liiketoimintavuoden toisella puoliskolla.

Honda ilmoitti ongelmien syyksi koronapandemiasta ja puolijohteiden puutteesta syntyneet ongelmat. Tuotannon vähennys vaikuttaa useisiin ajoneuvoihin, mukaan lukien Vezelsports-hyötyauto, Stepwgn-minibussi ja Civic-henkilöauto.

Myös japanilainen Toyota ilmoitti torstaina uusista tuotantosuunnitelmistaan. Se suunnittelee valmistavansa noin 800?000 ajoneuvoa maailmanlaajuisesti lokakuussa, mikä on noin 100?000 vähemmän kuin aiemmin esitellyssä kuukausittaisessa tuotantosuunnitelmassa esitettiin. Syyksi valmistaja ilmoitti puolijohteiden puutteen.

Ilta Sanoma
jeudi 22 septembre 2022 15:00:00 Categories: Autot Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.