Ilta Sanoma

Tykkimiehet ry:n entinen toiminnanjohtaja tuomittiin ehdolliseen vankeuteen.

Kavalluksen kohteena on ollut suuri määrä varoja ja teolla on aiheutettu erityisentuntuvaa vahinkoa, käräjäoikeus totesi tuomiossaan.

Kavalluksen kohteena on ollut suuri määrä varoja ja teolla on aiheutettu erityisentuntuvaa vahinkoa, käräjäoikeus totesi tuomiossaan. Kuva: Niko Ranta

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut Tykkimiehet ry:n entisen toiminnanjohtajan vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen kahdesta törkeästä kavalluksesta. Tykkimiehet ry muun muassa ylläpitää Suomen tykistömuseota Hämeenlinnassa

Kuusikymppinen everstiluutnantti siirsi vuosien 2020 ja 2021 aikana yhdistyksen kolmelta pankkitililtä yli 98?000 euroa omalle pankkitililleen 40 tilisiirtokerralla.

Maksutietoihin hän kirjoitti "käteiskassaan".

Lisäksi hän oli yhdistyksen hallituksen lupia kyselemättä myynyt yhdistyksen osakkeita saadakseen lisää rahaa.

Mies ehti samoihin aikoihin kylvää taloudellista kaaosta myös toisessa yhdistyksessä, jonka sihteerinä hän toimi.

Hän oli 91 kerralla siirtänyt itselleen Suomen tykistö-, pioneeri- ja viestimuseoyhdistys ry:n varoja lähes 55?000 euroa. Myöhemmin hän oli palauttanut valtaosan kavaltamastaan summasta. Noin tonni jäi kuitenkin uupumaan.

Kahden eri yhdistyksen varat menivät taloustoilailujen takia osittain sekaisin, sillä mies oli käyttänyt Tykkimiehiltä kavallettuja rahoja Suomen tykistö-, pioneeri- ja viestimuseoyhdistykseltä viemiensä rahojen kattamiseksi.

Ex-toiminnanjohtaja myönsi syytteet ja auttoi poliisia asian selvittämisessä. Tämä lievensi hänen tuomiotaan.

Käräjäoikeuden mukaan kyseessä oli joka tapauksessa törkeä rikos, koska varojen kavaltaminen oli jatkunut pitkään, kyseessä oli suuri rahasumma ja mies oli yhdistyksissä luottamuksellisessa asemassa.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi hän joutuu palauttamaan kavaltamansa rahat yhdistyksille.

Tuomio on lainvoimainen.

Ilta Sanoma
jeudi 22 septembre 2022 10:00:00 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.