Ilta Sanoma

Lukuisat käyttäjät ovat kertoneet ongelmista iPhone 14 Pro- ja Pro Max -mallien kameran kanssa.

Ongelma koskee iPhone 14 Pro- ja Pro Max -malleja.

Ongelma koskee iPhone 14 Pro- ja Pro Max -malleja. Kuva: Brittany Hosea-Small / AFP / Lehtikuva

Apple tunnustaa ohjelmistovirheen, joka voi saada aiemmin syyskuussa julkistettujen huippu-iPhonejen kameran tärisemään ja tekemään outoja ääniä tietyissä tilanteissa. Asiasta kirjoittaa muun muassa MacRumors.

Lue lisää: Apple julkisti uudet iPhonet - tätä mieltä ovat asian­tuntijat

Ongelmaa esittelee YouTubessa esimerkiksi teknologia-aiheisia videoita julkaiseva Luke Miani. Tärinä voi ilmetä iPhone 14 Pro- ja Pro Max -puhelimissa, kun kameraa käyttää yhdessä jonkun sosiaalisen median sovelluksen, kuten Snapchatin, TikTokin tai Instagramin, kanssa. Silloin kamera voi täristä hallitsemattomasti ja käytännössä pilata kaikki videot.

Ongelmista huolimatta kamera toimii normaalisti Applen oman kamerasovelluksen kanssa.

Lue lisää: Upouusi iPhone joutui noloon valoon: Nokia teki tämän jo 10 vuotta sitten

Apple vahvistaa ongelman ja sanoo korjaavansa sen ensi viikolla ilmestyvässä päivityksessä. MacRumors olettaa korjauksen olevan osa iOS-käyttöjärjestelmän versiota 16.0.2, jonka odotetaan korjaavan myös kaksi muuta ongelmaa.

The Wall Street Journalin mukaan (maksullinen) yksi ongelma koskee iOS 16:n jatkuvasti esittämää lupapyyntöä, kun tekstiä yrittää kopioida ja liimata sovelluksesta toiseen. Toinen tiettävästi korjattava ongelma jumittaa iPhone 14 Pro -puhelimia, kun tietoja siirtää toisesta iPhonesta.

CNN:n mukaan Applen jo aiemmin julkaisema iOS 16.0.1 korjasi ongelmia iPhone 14- ja 14 Pro -mallien aktivoinnista ja Pro Max -version zoomaustoiminnosta.

Ilta Sanoma
jeudi 22 septembre 2022 01:00:00 Categories: Ilta Sanoma Mobiili

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.