Ilta Sanoma

Kremlin lehdistösihteeri Dmitri Peskov myönsi, että hänen Nikolai-pojalleen oli soitettu. Hän kuitenkin väitti, että Aleksei Navalnyin tukijat olivat editoineet osan keskustelusta pois suorasta lähetyksestä.

Dmitri Peskovin poika Nikolai joutui Aleksei Navalnyin tukijoiden puhelinjekun kohteeksi.

Dmitri Peskovin poika Nikolai joutui Aleksei Navalnyin tukijoiden puhelinjekun kohteeksi. Kuva: Sputnik / Reuters, Twitter

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tukijat keksivät soittaa keskiviikkona muutamille presidentti Vladimir Putinin hallinnon edustajien pojille teeskennellen, että soitto tulee osittaista liikekannallepanoa toimeenpanevasta sotilaskomissariaatista.

Yksi puheluista meni suorassa YouTube-lähetyksessä Nikolai Peskoville, 32, joka on Putinin lehdistösihteerin Dmitri Peskovin poika.

Populjarnaja politika -ohjelman juontaja kertoi soittavansa sotilaskomissariaatista ja väitti, että Nikolai Peskovin pitäisi tulla jo torstaiaamuna ilmoittautumaan osittaista liikekannallepanoa varten.

(Alla olevassa twiitissä on Nikolai Peskovin kuva ja hänen keskeinen sitaattinsa.)

Nikolai Peskov vastasi, että hän ei aio tulla.

- Jos te tiedätte, että minä olen herra Peskov, niin te varmaan tiedätte myös, miksi ei ole oikein, että minun pitäisi olla siellä. Minä ratkaisen sen toisella tasolla, Nikolai Peskov sanoi puhelimessa olettamilleen sotilaskomissariaatin edustajille.

Poika-Peskov sanoi myös, että hänen pitää ensin ymmärtää, mitä on tapahtumassa ja mitkä ovat hänen oikeutensa.

- Jos minut otettaisiin huomenna, niin se ei ole sen paremmin teille kuin minullekaan tarpeen, Peskovin poika jatkoi.

- Synnyinmaan puolustaminen ei ole minulle mikään ongelma, mutta minun pitää ymmärtää minun ilmoittautumiseni tarkoituksenmukaisuus, puhun teille nyt tietyistä poliittisista nyansseista, hän selitti.

Nikolai Peskov huomautti myös, että hän lupaa lähteä rintamalle, jos häntä pyytää sinne itse Putin.

(Alla olevassa twiitissä on videon keskeinen osa käännettynä englanniksi.)

Ei kestänyt kauan, kun Telegram-kanava Podjom sai isä-Peskovilta vahvistuksen sille että puhelimessa oli todellakin ollut hänen poikansa.

Peskov kuitenkin väitti, että hänen poikansa sanomisista oli leikattu pois olennainen osa - vaikka lähetys oli suora, kuten Navalnyin tukija Kira Jarmysh painotti Twitterissä.

- Pyytäkää heitä julkistamaan koko keskustelu. Minulla ei ole epäilystäkään hänen ainoasta mahdollisesta oikeasta valinnasta. Eikä myöskään hänellä itsellään, isä-Peskov sanoi Podjom-kanavalle Moskovski Komsomoletsin mukaan.

Ohjelman juontaja soitti lähetyksessä myös Venäjän pääministerin Mihail Mishustinin vanhimmalle pojalle.

Aleksei Mishustin, 23, kertoi olevansa opiskelemassa, joten osittainen liikekannallepano ei koske häntä. Hän myös ilmoitti, että "sotimisen halua ei ole vielä herännyt" eikä hän ole suunnitellut lähteä rintamalle.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 23:52:00 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.