Ilta Sanoma

Syytettyjen joukossa ovat myös kolme entisen presidentin aikuista lasta.

Entisen presidentin lisäksi syytettyjen joukossa ovat myös Eric Trump, Ivanka Trump ja Donald Trump Junior.

Entisen presidentin lisäksi syytettyjen joukossa ovat myös Eric Trump, Ivanka Trump ja Donald Trump Junior. Kuva: Timothy A. Clary / AFP / Lehtikuva

New Yorkin oikeuskansleri on nostanut keskiviikkona laajan kanteen Yhdysvaltain entistä presidenttiä Donald Trumpia, kolmea hänen aikuista lastaan ja Trump Organizationia vastaan. Kanteen mukaan syytetyt olivat mukana laajassa, yli vuosikymmenen kestäneessä petoksessa, jonka avulla entinen presidentti rikastui. Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja CNN.

Yli 200 sivua pitkässä oikeusjutussa New Yorkin oikeuskansleri Letitia James väittää, että petos kosketti kaikkia Trumpin konsernin liiketoiminnan osa-alueita, mukaan lukien kiinteistöjä ja golfkenttiä. Kanteen mukaan Trump Organization petti lainaajia ja esimerkiksi veroviranomaisia korottamalla Trumpin kiinteistöjen arvoa harhaanjohtavilla arvioilla.

BBC:n mukaan petokset ajoittuvat vuosien 2011 ja 2021 välille.

Trumpin lisäksi syytettyinä ovat Donald Trump Junior, Eric Trump ja Ivanka Trump. Trump Organization on konserni, jonka päätoimiala on kiinteistötoiminta. Veljekset Donald Trump Junior ja Eric Trump ovat toimineet sen johdossa vuodesta 2017 lähtien.

Uutinen päivittyy.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 22:40:00 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.