Ilta Sanoma

Aki Pajuoja ei hyväksy venäläisurheilijoiden paluuta kansainvälisille hiihtoladuille.

Aki Pajuoja uhkaa katkaista kaikki FIS-kytkökset, jos venäläisurheilijat palaavat takaisin kansainvälisille laduille sodan ollessa käynnissä.

Aki Pajuoja uhkaa katkaista kaikki FIS-kytkökset, jos venäläisurheilijat palaavat takaisin kansainvälisille laduille sodan ollessa käynnissä. Kuva: Johannes Tervo

Huhut Venäjän ja venäläisurheilijoiden paluusta kansainvälisille urheilunäyttämöille vellovat kuumina.

Esimerkiksi USA:n olympia- ja paralympiakomitean puheenjohtaja Susanne Lyons kertoi, että Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n kulisseissa suunnitellaan jo venäläisten ja valkovenäläisten paluuta.

USA:n olympiakomitean mukaan sillä ole ongelmaa venäläisten urheilijoiden, vaan maan johdon kanssa.

Suomen olympiakomiteassa ei olla yhtä myötämielisiä.

-?On mielestämme mahdotonta ajatella, että linjaa löysättäisiin, kun tilanne ei ole (Venäjän) sotatoimien osalta mitenkään muuttunut. Urheiluliikkeen on näissä asioissa muutoinkin mielekästä liikkua samassa tahdissa muun yhteiskunnan kanssa, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori totesi Olympiakomitean tiedotteessa.

Kansainvälisen hiihtoliiton Fisin mukaan venäläis- ja valkovenäläisurheilijoita ei todennäköisesti nähdä maailmancupissa vielä ensi kaudella.

- Tällä hetkellä päätökset ovat jonkin verran pöydällä KOK:n puolelta. Meillä on seuraava kokous noin kuukauden päästä, jolloin asia on esillä, Suomea Fisissä edustava Martti Uusitalo sanoi Ylelle.

Hänen mukaansa Fis seuraa pitkälti Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n linjauksia

Nyt oman lusikkansa soppaan on heittänyt Aki Pajuoja, joka on Suomen hiihtotähti Krista Pärmäkosken manageri.

Hän teki kantansa harvinaisen selväksi Twitterissä.

- Sanotaan se nyt sitten ääneen: Jos FIS ryssii tämänkin, että ruplan kuvat silmissään kiirehtii punakoneen takaisin lähtöviiksien taakse, katkaisen kytkökseni kaikkeen FIS:iin liittyvään, hän ruoti Twitterissä.

Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan helmikuun lopussa.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 22:00:00 Categories: Hiihtolajit Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.