Ilta Sanoma

Venäjän sapelinkalistelu ja Fedin kokous ovat näkyneet keskiviikkona valuutta- ja osakemarkkinoilla.

Karhu ja härkä Frankfurtin pörssin edustalla.

Karhu ja härkä Frankfurtin pörssin edustalla. Kuva: Kai Pfaffenbach/Reuters

Eurooppalaisvaluutat ovat heikentyneet Yhdysvaltain keskuspankin Fedin korkokokouksen alla, kun odotuksissa on jälleen reipas koronnosto.

Yhdysvaltain dollari on liikkunut vahvimmillaan kahteen vuosikymmeneen, kun toisaalta Venäjän osittainen liikekannallepano on ohjannut sijoittajia kohti turvasatamia ja toisaalta Fedin povataan pitävän korkopolitiikkansa askeleen verran edellän eurooppalaisia keskuspankkeja.

Yhteisvaluutta euro on vaipunut heikoimmilleen kahteen viikkoon käyden vain 0,9885 dollarissa.

Britannian punta painui suhteessa dollariin heikoimmilleen 37 vuoteen käyden 1,1304 dollarissa. Tänä vuonna punta on heikentynyt 16 prosenttia suhteessa dollariin.

Yhdysvaltain Fed julkistaa korkopäätöksensä keskiviikkoiltana Suomen aikaa. Torstaina on vuorossa Englannin keskuspankki, jolta myös odotetaan koronnostoa.

Osakemarkkinoilla aamun säikähdyksestä on toivuttu varovaiseen nousuun. Eurooppalaisosakkeiden kursseja kuvaava Stoxx 600 -indeksi oli iltapäivällä 0,5 prosenttia tiistain päätöstään ylempänä.

Raakaöljyn hinta on noussut jopa kolme prosenttia. Iltapäivällä Pohjanmeren Brent-öljyn futuurit liikkuivat 2,5 prosenttia eilistä kalliimpina barrelin maksaessa 92,88 dollaria. Vastaavasti Yhdysvaltain WTI-viitelaatu oli kallistunut 2,6 prosenttia 86,09 dollariin.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 18:19:00 Categories: Ilta Sanoma Taloussanomat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.