Ilta Sanoma

Fortumin toimitusjohtaja ei suoraan arvioinut onko Uniper-sopimuksen myötä menetettyjä Ruotsin toimintoja järkevää ostaa uudelleen.

Markus Rauramo myönsi tiedotustilaisuudessa, että päätös hankkia Uniperistä enemmistöosuus meni pieleen.

Markus Rauramo myönsi tiedotustilaisuudessa, että päätös hankkia Uniperistä enemmistöosuus meni pieleen. Kuva: JUSSI NUKARI / Lehtikuva

Jos Uniper myy vesivoima- ja ydinvoimaliiketoimintansa Ruotsissa joko osin tai kokonaan, Fortumilla on oikeus tehdä niistä ensisijainen ostotarjous. Oikeus on voimassa vuoden 2026 loppuun saakka.

Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo sanoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona, että tällöin yhtiön ei tarvitse lähteä yleiseen avoimeen prosessiin muiden ostajaehdokkaiden kanssa.

-Pohjoismainen puhdas vesivoima ja ydinvoima kiinnostavat meitä, mutta kiinnostavuus riippuu tietysti hinnasta. Tässä vaiheessa asiaa on liian aikaista arvioida, hän lisäsi.

Rauramo ei myöskään suoraan arvioinut, olisiko Fortumin järkeä maksaa toiminnoista uudelleen sen jälkeen, kun se ensin irrottautuu Uniper-omistuksestaan. Hän ei kertonut, miten todennäköisenä hän pitää sitä, että Uniper ylipäätään luopuisi Ruotsin toiminnoistaan.

Fortum on sopinut Saksan valtion kanssa Uniperista irrottautumisesta. Fortum myy omistuksensa yhtiöstä, joka siirtyy Saksan omistukseen.

Lue lisää: Fortum myy koko Uniper-omistuksensa Saksan valtiolle 500 miljoonalla eurolla

Sopimuksen tultua voimaan Fortum keskittyy ydinliiketoimintaansa eli puhtaaseen energiatuotantoon Pohjoismaissa. Yhtiö lähtee rakentamaan uutta strategiaansa, josta se Rauramon mukaan kertoo myöhemmin.

Rauramo ei kiistänyt sitä, että Fortum olisi keskustellut myös vaihtoehdosta, jossa se olisi saanut Uniperista irrottautumisen yhteydessä Ruotsin toiminnot. Hän sanoi, että kesän ja syksyn aikana on käyty paljon neuvotteluja ja pohdittu erilaisia vaihtoehtoja.

-?Piti löytää ratkaisu, jonka kanssa kaikki osapuolet pystyvät jatkamaan, hän lisäsi.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 16:53:00 Categories: Ilta Sanoma Taloussanomat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.