Ilta Sanoma

Venäläiset kilpailevat ensi talvena vain kansallisissa kisoissa, jos ja kun Fis kieltää heidän osallistumisensa maailmancupiin. Valmentaja Juri Borodavkon mukaan hiihtäjille on luvassa mukavasti rahaa.

Venäläisiä ei maailmancupin laduilla luultavasti nähdä. Kuvassa Aleksandr Bolshunov (etualalla) ja Ivan Jakimushkin.

Venäläisiä ei maailmancupin laduilla luultavasti nähdä. Kuvassa Aleksandr Bolshunov (etualalla) ja Ivan Jakimushkin. Kuva: ZUMAPRESS.com

Venäläishiihtäjien osallistuminen ensi talven maailmancupiin näyttää hyvin epätodennäköiseltä, kun maan armeija jatkaa rikollista hyökkäystään Ukrainassa.

Viime aikoina Venäjällä onkin virinnyt keskustelua, missä maan hiihtohuiput kilvoittelevat tulevalla kaudella. Näillä näkymin kotimaansa laduilla.

- Jos emme pääse kansainvälisiin kilpailuihin, meillä on b-suunnitelma. Järjestämme urheilijoillemme vaihtoehtoisia kilpailuja Venäjällä maailmancupin kalenteria noudatellen, Venäjän maajoukkueen valmentaja Juri Borodavko totesi Match TV:n mukaan.

Borodavkon mukaan urheilijoille on luvattu mukava kannustin, jotta kansallisten kilpailujen kiertäminen nappaisi.

- Palkintorahat vastaavat maailmancupin summia. Tämä motivoi hiihtäjiä, hän sanoi.

Venäjän ykköstähti Aleksandr Bolshunov kommentoi ensi talven kisasuunnitelmia Championatin haastattelussa viime viikolla.

- Kyllä se vaikuttaa motivaatiooni - mitäpä sitä piilottelemaan. En kuitenkaan halua mennä asioiden edelle ja ennustaa asioita. Meidän on harjoiteltava aivan kuten normaalisti, hän sanoi.

Johannes Kläbo keräsi viime maailmancupkaudelta muhkeimmat palkintorahat: rapiat 150?000 euroa. Naisissa palkintoraharohmu oli Natalja Neprjajeva, joka sai noin 125?000 euroa.

Suomea Kansainvälisen hiihtoliiton Fisin johtokunnassa edustava Martti Uusitalo sanoi viime viikolla Ylelle, ettei ole syytä olettaa venäläisten olevan mukana ensi kauden maailmancupissa.

Hänen mukaansa Fis seuraa pitkälti Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n linjauksia.

- Tällä hetkellä päätökset ovat jonkin verran pöydällä KOK:n puolelta. Meillä on seuraava kokous noin kuukauden päästä, jolloin asia on esillä, Uusitalo sanoi Ylelle.

Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti keskiviikkona osittaisen liikekannallepanon.

Venäläishiihtäjistä esimerkiksi Veronika Stepanova on avoimesti tukenut Putinia.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 15:38:00 Categories: Ilta Sanoma Maastohiihto

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.