Ilta Sanoma

"Ei ole ennenkuulumatonta, että venäläiset "turistit" suorittavat valtionsa salamurhatekoja."

Valtiorajan ylittävää liikennettä Nuijamaan raja-asemalla syyskuun 19. päivänä 2022.

Valtiorajan ylittävää liikennettä Nuijamaan raja-asemalla syyskuun 19. päivänä 2022. Kuva: Lauri Heino/Lehtikuva

Varusmiesliitto vaatii itärajan välitöntä sulkemista. Varusmiesliitto ei ole aiemmin kommentoinut itärajan tilannetta, mutta nyt se pitää asiaa välttämättömänä.

Varusmiesliiton mukaan Suomen valtionjohdon on tehtävä kaikkensa, jotta itäraja saadaan suljettua.

-?Naapurivaltiomme ja suurin rajanaapurimme Venäjä on käynyt jo yli puoli vuotta sotaa Ukrainaa vastaan ja nyt ilmoittaa osittaisesta liikekannallepanosta, on pakko toimia, Varusmiesliiton puheenjohtaja Joel Elmaci toteaa tiedotteessaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti keskiviikkona osittaisesta liikekannallepanosta.

-?Me suomalaiset olemme tällä hetkellä Euroopan ja maailman silmissä häpeäpilkku. Suurin osa suomalaisista varmasti on itärajan sulkemisen kannalla, mutta valtiojohto ei ole sitä vielä tajunnut. Sama asia näkyi Nato-prosessin kanssa: kansa vei valtion "johtoa", Elmaci kommentoi.

Kyse on Elmacin mukaan suomalaisten turvallisuudesta. On mahdotonta tietää, mitä kaikkia sotatoimia Venäjä suunnittelee. Jännitystä lisää entisestään se, että Suomi on päättänyt liittyä Naton jäseneksi.

-?Ei ole ennenkuulumatonta, että venäläiset "turistit" suorittavat valtionsa salamurhatekoja sekä sabotaasia Euroopassa, Elmaci varoittaa.

Varusmiesliitto ihmettelee, kuinka Suomi ei saa rajojaan kiinni, vaikka Baltian maat ja Puola ovat siinä onnistuneet ilman Euroopan unionin moitteita.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 14:34:00 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.