Ilta Sanoma

Presidentti Putinin mukaan Venäjä on valmis puolustamaan maataan kaikin keinoin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin (oik.) määräsi osittaisen liikekannallepanon.

Venäjän presidentti Vladimir Putin (oik.) määräsi osittaisen liikekannallepanon. Kuva: Sputnik/Alexei Danichev/Pool via REUTERS

Venäjän osittainen liikekannallepano koskee 300?000:ta reserviläistä, sanoo Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu.

Reutersin mukaan osittainen liikekannallepano koskee henkilöitä, joilla on aiempaa sotilaskokemusta. Shoigun mukaan opiskelijoita ei kutsuta eikä varusmiehiä. Shoigu myös sanoi, että taisteluihin lähtevät saisivat koulutusta ennen lähtöä.

Puolustusministerin mukaan Venäjä ei taistele "niinkään Ukrainaa kuin länttä vastaan". Shoigu väitti televisioidussa puheessaan, että Naton satelliittiverkosto toimisi Venäjää vastaan Ukrainassa ja, että länsimaalaisia komentajia olisi Ukrainassa johtamassa operaatioita. Shoigu ei antanut puheessaan todisteita väitteidensä tueksi.

Shoigu väitti myös, että länsimaiden antamilla aseilla isketään siviilejä vastaan. Venäjää on toistuvasti syytetty siviileihin kohdistetuista iskuista. Venäjä on kiistänyt väitteet.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi aiemmin tänään määränneensä Venäjälle "osittaisen" liikekannallepanon.

Putin korosti tv-puheessaan olevansa valmis puolustamaan maataan kaikin keinoin ja viittasi siihen, että Venäjällä on uudenaikaisia ja tuhovoimaisia aseita.

Venäjä on myös ilmoittanut, että sen miehittämillä Ukrainan alueilla pidetään niin kutsuttuja "kansanäänestyksiä" alueiden liittämisestä Venäjään.

Lue lisää: Putin julisti osittaisen liike­kannalle­panon: "Meillä on paljon aseita"

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 13:02:00 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.