Ilta Sanoma

Euroopan johtavien verkkokauppaa ja valmistusta harjoittavien yritysten mukaan maantiekuljetukset ovat nyt tärkein CO2-päästöjen vähentämisalue.

Sähköistyminen etenee myös raskaassa kuljetuskalustossa. Avainsanoja ovat sähkövoimalinja, ajoakut sekä vetykäyttöiset polttokennot.

Sähköistyminen etenee myös raskaassa kuljetuskalustossa. Avainsanoja ovat sähkövoimalinja, ajoakut sekä vetykäyttöiset polttokennot. Kuva: Tommi Lempinen

Uusi raportti osoittaa, että yritykset ovat valmiita maksamaan enemmän sellaisille kuljetusyrityksille, joiden hiilidioksidipäästöt ovat muita alhaisemmat.

Tutkimusyhtiö Ipsos haastatteli 100 suurta verkkokauppaa ja valmistusta harjoittavaa yritystä kahdeksassa eri Euroopan maassa.

Lue lisää: Liikenneopettaja tarttui teepussihaasteeseen - katso ällistyttävä rekkataidonnäyte

Suurin osa yrityksistä oli asettanut tavoitteita ilmastojalanjälkensä pienentämiseksi.

Lisäksi 78 prosenttia haastatelluista sanoi olevansa valmiita maksamaan enemmän kuljetusyrityksille, joilla on vähän tai ei lainkaan hiilidioksidipäästöjä ja 85 % oli valmiita vaihtamaan kuljetusyritystä, jos yritys ei täytä asetettuja vaatimuksia.

Tutkimus osoitti myös selkeän yhteyden tulevien liiketoimintamahdollisuuksien ja fossiilittomien kuljetusten välillä.

Lue lisää: Puolet kansalaisista ei aio missään tapauksessa vaihtaa sähköautoon, vaikka kokonaiskustannus olisi sama kuin bensa-autossa

Peräti 60 % yrityksistä uskoi menettävänsä asiakkaita seuraavien kolmen vuoden aikana, jos vähä- tai nollapäästöiset toimitukset eivät onnistu.

-?Se tarkoittaa, että näemme alalla massiivisen muutoksen tulevina vuosina. Uskomme, että sähköistäminen on avaintekijä kohti päästöttömiä maantiekuljetuksia, tuloksia kommentoi Volvo Trucksin pääjohtaja Roger Alm.

Lue lisää: Mercedes-Benz valmistelee yhteistyötä amerikkalaisen sähköauto­valmistajan kanssa

Volvo Trucks on asettanut maailmanlaajuiseksi tavoitteeksi, että vuonna 2030 jo puolet kaikista myydyistä uusista kuorma-autoista olisi akku- tai polttokennosähkökäyttöisiä.

Tutkimus tehtiin kesäkuussa 2022, ja siihen haastateltiin sataa senior-tason ammattilaista, jotka tyypillisesti vastaavat hankinnoista, logistiikasta, toimitusketjun hallinnasta ja/tai kestävästä kehityksestä.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 12:26:00 Categories: Autot Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.