Ilta Sanoma

Mikko Koskinen joutui Edmontonissa koville

Mikko Koskinen torjui viime kaudella kiekkoja Edmonton Oilersin paidassa.

Mikko Koskinen torjui viime kaudella kiekkoja Edmonton Oilersin paidassa. Kuva: Jeff Mcintosh / The Canadian Press via ZUMA Press

Maalivahti Mikko Koskinen siirtyi täksi kaudeksi takaisin Eurooppaan neljän NHL:ssä pelatun kauden jälkeen. Entisen Edmontonin veskarin uusi koti löytyy Etelä-Sveitsistä Luganon kaupungista.

Koskisen alku uudessa seurassa oli loistava, sillä Lugano kaatoi kauden avausottelussaan Ajoien maalein 1-0. Koskinen piti siis heti maalinsa puhtaana.

Viime vuodet eivät ole olleet koko ajan ihan samanlaista riemumarssia. Koskiselle lyötiin kolme vuotta sitten Edmontonissa käteen 4,5 miljoonan dollarin vuosipalkan takaava sopimus, mikä nosti odotukset korkealle. Koskinen sai ajoittain kuulla rajuakin kritiikkiä esityksistään.

Sveitsiläislehti Blick haastatteli Koskista kauden avausottelun jälkeen. Espoon Bluesin kasvatti puhuu artikkelissa kohtaamastaan kritiikistä.

-?Ilmapiiri on siellä erilainen. Siellä pelataan vain jääkiekkoa. Joskus tunsin itseni syntipukiksi, eikä sillä ollut väliä mitä tein. Mutta joukkuetoverini olivat aina tukeneet minua. Mielestäni viime kausi oli minulta hyvä ja 27 voitosta on syytä olla ylpeä. Olen vain pettynyt, ettemme pystyneet voittamaan Stanley Cupia. Olimme aika lähellä, mutta Colorado oli parempi välierissä, Koskinen ruotii aikaansa Kanadassa.

Kaksimetrinen veräjänvartija painottaa haastattelussa, ettei itse juuri välitä muiden puheista, mutta perheenisän asiat koskettavat muitakin.

-?Kyse ei ole vain minusta. Välillä tuntui, että perheeni oli huolissaan, kun minua kritisoitiin, kahden lapsen isä sanoo Blickille.

Stanley Cupia Koskinen ei ole pystynyt voittamaan, mutta kaksinkertainen KHL:n mestari hakee nyt jättipottia Sveitsistä. Koskinen uskoo, että Lugano pystyy yllättämään monet jääkiekon seuraajat tällä kaudella.

Tähän mennessä Sveitsin kiekkoliigan mestaruuteen on yltänyt vain yksi suomalaismaalivahti: Koskisen lapsuuden idoli Ari Sulander.

-?Hän oli suosikkipelaajani. Kun olin pieni poika, minulla oli hänen paitansa.

Muista suomalaispelaajista Luganoa edustavat KHL:stä siirtyneet Markus Granlund ja Oliwer Kaski sekä Sveitsiä maajoukkuetasolla edustava Santeri Alatalo.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 11:01:00 Categories: Ilta Sanoma Jääkiekko

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.