Ilta Sanoma

"Koko tilaisuus oli mielettömän suuri kunnianosoitus Veskulle", pitkäaikainen ystävä kuvailee Säätytalon tunnelmia.

Rouva Jenni Haukio kirjoitti Vesa-Matti Loirille kirjeen keväällä pian syöpädiagnooseista kuultuaan, Antero Verto sanoo IS:lle.

Rouva Jenni Haukio kirjoitti Vesa-Matti Loirille kirjeen keväällä pian syöpädiagnooseista kuultuaan, Antero Verto sanoo IS:lle. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva, Janne Nykänen

Johanneksenkirkon siunaustilaisuuden jälkeen kutsuvieraat siirtyivät tiistai-iltana Säätytalolle muistelemaan edesmennyttä taiteilijalegendaa Vesa-Matti Loiria. Tilaisuus alkoi noin puoli kuuden aikaan ja kesti useamman tunnin.

- Mekin läksimme pois vasta noin kello 22 aikaan, Loirin pitkäaikainen ystävä Antero "Napu" Verto kertoi IS:lle.

Yksi Säätytalon tilaisuuden kohokohdista oli Verron mukaan hetki, jolloin tasavallan presidentin puolison Jenni Haukion kirje luettiin. Rouva Haukio oli laatinut kirjeen jo keväällä ja lähettänyt sen Loirille. Tilaisuudessa kirjeen luki toinen henkilö.

- Tilaisuudessa kerrottiin, että Jenni Haukio oli tehnyt kirjeensä Veskulle pian sen jälkeen, kun oli kuullut maestron sairastavan kahta eri syöpää. Tämä oli tapahtunut lähes heti sen jälkeen, kun Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan eli helmikuun lopussa, Verto sanoi.

- Kirje oli todella kaunis ja koskettava, kerta kaikkiaan aivan viimeisen päälle. Se todella liikutti paikalle olleita kutsuvieraita, ja aplodit olivat sen mukaiset.

Verto tutustui Loiriin jo vuosikymmeniä sitten. Verto tunnetaan muun muassa edesmenneen mäkihyppylegendan Matti Nykäsen entisenä managerina.

-?Pitin itsekin puheen tilaisuudessa - ja niin pitivät myös muun muassa Lenita Airisto ja Kiti Kokkonen, Verto tiivisti.

Säätytalon tilaisuudessa esiintyivät hänen mukaan esimerkiksi pianistit Lenni-Kalle Taipale ja Iiro Rantala.

-?Koko tilaisuus oli mielettömän suuri kunnianosoitus Veskulle. Lenni-Kalle Taipale ja Iiro Rantala soittivat pianoa niin antaumuksella, että monet innostuivat jopa tanssimaan. Vesku oli toivonut, että hänen hautajaistilaisuudessaan voitaisiin myös tanssia, Verto selvitti.

- Ruoka oli hyvää, kaikki tarjoilut olivat viimeisen päälle. Puheet olivat kauniita ja sykähdyttäviä, ja varmasti kaikille paikalla olleille jäi lämmin muisto Veskusta.

Lopuksi Verto kertoi innostuneensa erityisesti tapaamisesta Loirin Sampo-pojan kanssa.

-?Sampo on kuin ilmetty Vesku nuorempana - kaikki eleet ja ilmeet ovat kuin isällään konsanaan. Ja Sampo on kerrassaan mainio nuorimies, tuli todella mainio fiilis, kun sain jutella hänen kanssaan, takavuosien lahtelainen urheiluvaikuttaja summasi.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 08:30:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.