Ilta Sanoma

Brian Laudrupin osallistuminen Visit Dubain mainosvideolle kävi kalliiksi.

Brian Laudrupin osallistumisella Dubaita ylistävään mainokseen oli karut seuraukset.

Brian Laudrupin osallistumisella Dubaita ylistävään mainokseen oli karut seuraukset. Kuva: Reuters/Peter Cziborra

Helsinki

Tanskalainen jalkapallosuuruus Brian Laudrup joutui kotimaassaan viime viikolla kohun keskelle esiinnyttyään Visit Dubain mainosvideolla. Laudrup sai videoesiintymisensä jälkeen potkut Tanskan TV2-kanavan asiantuntijatyöstään, ja myös sanomalehti Politiken lopetti yhteistyön entisen maajoukkuetähden kanssa.

Videolla Laudrup muisteli jalkapallouraansa ja kuvaili Dubain maisemia hersyvin- ylisanoin, mutta Tanskassa video tulkittiin pitkälti Qatarin MM-turnauksen mainokseksi. Marras-joulukuussa järjestettävä MM-turnaus on kerännyt runsaasti kritiikkiä muun muassa kisarakentamisessa mukana olevien siirtotyöläisten olojen takia, eikä ihmisoikeustilanne ole kirkas myöskään Arabiemiirikunnissa.

Lue lisää: Ruotsalainen pariskunta ei saanut hotellihuonetta Qatarista - virkailijalta tyly vastaus: "Pukeudutte kuten homoseksuaalit"

-?Tällainen tilanne, jossa hän edistää Qatarin MM-kisoja Visit Dubain kautta, on ristiriidassa kriittisen arvostelun ja riippumattoman journalismin periaatteidemme kanssa, Politikenin päätoimittaja Amalie Kestler perusteli.

Politiken-lehden nimissä podcastia tehnyt Laudrup puolustautui tiistaina Jyllands-Postenin haastattelussa.

-?Voitte sanoa, että minusta on tullut kasvot Dubaille, mutta minulle kyse oli (videolla) jalkapallosta. Voitte kutsua minua naiiviksi ja kritisoida arvostelukykyäni, mutta älkää kutsuko minua ahneeksi ja moraalittomaksi ihmiseksi. Se menee rajan yli, Laudrup sanoi.

Urallaan muun muassa Bayern Müncheniä ja Rangersia edustanut Laudrup, 53, voitti Tanskan maajoukkueessa EM-kultaa 1992. Dubai-videolla hän muisteli muun muassa MM-kisoja 1998 ja Brasilia-puolivälierässä nähtyä maalituuletustaan.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 01:53:00 Categories: Ilta Sanoma Jalkapallo

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.