Ilta Sanoma

Jan Vapaavuoren mukaan Olympiakomitea ei ole valmis toivottamaan venäläisurheilijoita takaisin kansainvälisiin kilpailuihin.

Venäläisillä ei pitäisi olla vielä asiaa kansainväliseen urheiluun, sanoo Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori.

Venäläisillä ei pitäisi olla vielä asiaa kansainväliseen urheiluun, sanoo Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori. Kuva: Saara Peltola / Lehtikuva

Helsinki

Olympiakomitea ei näe mielekkäänä, että hyökkäyssotaa Ukrainassa käyvä Venäjä palaisi vähitellen kansainvälisiin urheilukisoihin.

Kansainvälinen olympiakomitea ja muutama muu kansainvälinen urheilujärjestö on käynyt viime aikoina keskustelua Venäjän mahdollisesta paluusta kansainvälisille kilpakentille.

KOK lähetti heti helmikuussa Venäjän hyökkäyssodan alettua alaisilleen lajijärjestöille kehotuksen sulkea venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kilpailuistaan. Siitä asti venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita on nähty kansainvälisillä näyttämöillä vain harvassa lajissa.

Olympiakomitean hallitus ei kiirehdi Venäjää takaisin kansainväliseen urheiluyhteisöön.

-?On mielestämme mahdotonta ajatella, että linjaa löysättäisiin, kun tilanne ei ole (Venäjän) sotatoimien osalta mitenkään muuttunut. Urheiluliikkeen on näissä asioissa muutoinkin mielekästä liikkua samassa tahdissa muun yhteiskunnan kanssa, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori toteaa tiedotteessa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa 24. helmikuuta.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 01:03:00 Categories: Ilta Sanoma Urheilu

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.