Ilta Sanoma

Muusikko Tero Vaara osallistuu Syksyn sävel -laulukilpailuun.

Tero Vaara on mukana Syksyn sävel -laulukilpailussa. Ensimmäistä kertaa hän pyrki kisaan Mamban hitillä Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä. Kilpailupaikkaa ei herunut, mutta biisi oli hitti.

Tero Vaara on mukana Syksyn sävel -laulukilpailussa. Ensimmäistä kertaa hän pyrki kisaan Mamban hitillä Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä. Kilpailupaikkaa ei herunut, mutta biisi oli hitti. Kuva: Aleksi Jalava

Mamba-yhtyeen keulakuvan Tero Vaaran elämässä on tapahtunut isoja muutoksia. Ne käynnistyivät, kun hän pari vuotta sitten korona-ajan syövereissä huomasi Tinderissä vaalean kaunottaren. Siitä viisi kuukautta myöhemmin, helmikuussa 2021, astuttiin avioon.

- Elämäntilanne meni ihan uusiksi, kun kävi näin iso onni. Elämään tuli sisältöä ja merkitystä, Tero Vaara hymyilee.

Hän vaikuttaa edelleen kuin vastarakastuneelta.

- Minulle oli epätavallista rakastua näin nopeasti.

Ammattilentäjäksi 1990-luvun alkupuolella valmistunut Vaara tunnetaan jämptinä miehenä. Rakkaus vei kuitenkin täysin mennessään.

- Arvostan Sirun itsenäisyyttä, itsepäisyyttä, huumoria, älyä ja määrätietoisuutta. Äkkiä sen huomasi, että meillä on hyvä meininki.

Nopea eteneminen avioon asti oli tietoinen valinta.

- Menimme naimisiin ensihuumassa ollessamme valtavan rakastuneita. Oikein perhosia lenteli mielessä. Tiedostimme riskit, kaikillahan tulee jossain kohtaa yhteensovittamista, mutta menimme naimisiin sen ymmärtäen, muusikko perustelee.

Tero Vaara kertoo rakastuneensa nykyiseen Siru-vaimoonsa epätavallisen nopeasti.

Tero Vaara kertoo rakastuneensa nykyiseen Siru-vaimoonsa epätavallisen nopeasti. Kuva: Aleksi Jalava

Vaara ei ole ollut koskaan ennen Syksyn Sävel -kilpailussa. Vuonna 1984 hän pyrki laulukisaan Mitä yhdestä särkyneestä sydämestä -kappaleella.

- Sillä ei päästy mukaan. Sen jälkeen on ollut hiljaista Syksyn Sävel -rintamalla.

Kyseisestä biisistä tuli ilman laulukilpailuakin Mamba-yhtyeen läpimurto sekä jättihitti, jonka vanavedessä julkaistiin seuraavana vuonna Mamban esikoisalbumi.

Nyt lähes 40 vuotta myöhemmin Vaara tavoittelee Syksyn Sävel -kisan finaalipaikkaa jälkimmäisessä semifinaalissa lauantaina 8. lokakuuta.

- Teen ensi keväänä julkaistavaa albumia, joten kappaleita on valmiina. Laitoin niistä yhden ehdolle kisaan ja tässä ollaan, Vaara kertoo laulukisan lehdistötapaamisessa.

Kilpailubiisiään Menköön kaikki hän kuvailee eroon liittyväksi rakkauslauluksi.

Vaaran kohdalla koronan aiheuttama pakkopysähdys on ohi, sillä nyt taas piisaa sekä soolokeikkoja että esiintymisiä Mamban kanssa.

- Keikkailen tosi usein yksityisjuhlissa soolona. On viisi- ja kuusikymppisiä, kesäjuhlia ja muuta juhlan aihetta. Nyt taas mennään, Vaara hymyilee.

Töitä osaa arvostaa, kun niitä nyt on. Korona-aika teki taloudelle tuhoa.

- Elannon kannalta ihan katastrofaalista aikaa. Korona iski todella vakavasti meidän esiintyjien toimeentuloon. Se oli järkytys, Vaara sanoo suoraan.

Henkisesti Vaaralle teki hyvää, kun hän keksi perustaa Youtubeen TeroTube-kanavan, jossa hän julkaisi viikoittain musiikkiin liittyvää sisältöä.

- Se piti minut järjissäni. Oli tekemistä ja syntyi vuorovaikutusta ihmisten kanssa, muusikko mainitsee.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 01:05:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.