Ilta Sanoma

Valko-Venäjän tilanne on vielä epävarma.

Venäjä voitti Suomen jalkapallon EM-kisoissa kesällä 2021. Seuraavien EM-kisojen karsinnoissa sotaa Ukrainassa käyvää maata ei nähdä.

Venäjä voitti Suomen jalkapallon EM-kisoissa kesällä 2021. Seuraavien EM-kisojen karsinnoissa sotaa Ukrainassa käyvää maata ei nähdä. Kuva: Kirill Kudriatsev / AFP / Lehtikuva

Pariisi

Venäjän miesten jalkapallomaajoukkue ei ole mukana seuraavien EM-kilpailujen karsintalohkojen arvonnassa. Venäjän jalkapalloliitto ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoivat asiasta tiistaina.

Uefa ja Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa sulkivat Venäjän ja venäläisjoukkueet toiminnastaan aiemmin tänä vuonna, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Venäjä on suljettu pois myös marras-joulukuussa pelattavista MM-kilpailuista. Joukkue ehti päästä Euroopan jatkokarsintoihin ennen kuin osallistumisoikeus kansainvälisiin peleihin poistettiin.

EM-kilpailujen karsintalohkot arvotaan Frankfurtissa 9. lokakuuta. Euroopan mestaruudesta pelataan Saksassa vuonna 2024.

Saksan sisäministeri on pyytänyt, että myös Valko-Venäjän osallistuminen estettäisiin, koska maa on ollut Venäjän puolella.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 01:07:00 Categories: Ilta Sanoma Jalkapallo

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.