Ilta Sanoma

Sdp:n Antti Lindtmanin mukaan vasemmistoliiton on käytävä vakava keskustelu hallitusyhteistyöstä. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä pui asiaa torstaina.

Sdp:n ryhmäjohtaja Antti Lindtmanin mukaan hallituskumppanit haluavat tietää, kykeneekö vasemmistoliitto sitoutumaan hallituksen pelisääntöihin.

Sdp:n ryhmäjohtaja Antti Lindtmanin mukaan hallituskumppanit haluavat tietää, kykeneekö vasemmistoliitto sitoutumaan hallituksen pelisääntöihin. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Pääministeripuolue Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman odottaa vasemmistoliiton käsittelevän sisäisesti ryhmän kansanedustajien lipeämistä hallituksen potilasturvallisuuslakiesityksen takaa.

- Se, että näin moni edustaja yhdestä ryhmästä lähtee omille teilleen, on kiistatta ongelma, Lindtman sanoo IS:lle.

Vasemmistoliiton kansanedustajista viisi äänesti lakia vastaan maanantaina.

Lue lisää: Eduskunta hyväksyi potilasturvallisuus­lain - katso miten kansanedustajat äänestivät

Lindtman huomauttaa, että hallituksen esitys potilasturvallisuuslaiksi oli yksimielinen ja parannukset lakiin tehtiin yksimielisesti valiokunnassa hallituspuolueiden kesken. Myös vasemmistoliiton eduskuntaryhmä oli hyväksynyt lain.

- Tämä tarkoittaa nyt sitä, että vasemmistoliiton pitää käydä nyt vakava keskustelu, onko heidän eduskuntaryhmä sitoutunut hallitusyhteistyöhön ja ovatko he kykeneviä toimimaan hallituspuolueen eduskuntaryhmänä ja sitoutumaan niihin pelisääntöihin, joista on yhdessä sovittu.

Lindtmanin mukaan muut hallituspuolueet "mielenkiinnolla kuulevat", miten vasemmistoliitto aikoo käsitellä tilanteen ja miten he näkevät puolueen jatkon hallituksessa.

- Pallo on nyt heillä.

Lindtman odottaa vasemmistoliiton käsittelevän asiaa viimeistään torstaina ryhmäkokouksessaan. Muut hallituspuolueet arvioivat asiaa sen jälkeen uudelleen. Hallituspuolueiden ryhmäjohtajat keskustelivat asiasta tiistaina.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo sanoo ryhmän käsittelevän asiaa torstaina ryhmän normaalien pelisääntöjen mukaan.

- Tämä on ensimmäinen kerta, kun tällaista käy tällä vaalikaudella, että tässä on useampia (kansanedustajia mukana), Saramo sanoo IS:lle.

Saramo toteaa, että kurinpitotoimet ovat ryhmän sisäinen asia.

- Tällä kaudella on yksi varoitus käsittääkseni annettu.

Hän ei ennakoi kansanedustajien seuraamuksia, mutta toteaa, että näin monen kansanedustajan äänestäminen lakiesitystä vastaan on aina vakava paikka.

- Myös punaista nappia painaneet edustajat ovat sanoneet, että he ovat sitoutuneet hallitusohjelmaan ja hallitusyhteistyöhön. Koetetaan nyt parhaamme mukaan rakentaa luottamusta.

Ilta Sanoma
mercredi 21 septembre 2022 00:39:00 Categories: Ilta Sanoma Politiikka

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.