Ilta Sanoma

Pyynikin käsityöläispanimo hakeutui konkurssiin viime viikolla.

Pyynikin panimon perustaja Tuomas Pere kuvattuna elokuussa.

Pyynikin panimon perustaja Tuomas Pere kuvattuna elokuussa. Kuva: Eeva Valtokari / Aamulehti

Viime viikolla konkurssiin hakeutuneen tamperelaisen Pyynikin käsityöläispanimon perustaja ja entinen olutmestari Tuomas Pere sanoo aikovansa lähteä valmistamaan lonkeroa myytäväksi Espanjan Aurinkorannikolle. Asiasta uutisoi Aamulehti.

- Hankkeessa on mukana edesmenneen kolumbialaisen huumeparonin Pablo Escobarin brändin ympärille muodostuva ryhmä ja Escobarin veli Roberto Escobar, Pere kertoo lehdelle.

Roberto Escobar on luonut veljestään Pablo Escobarista kaupallisen brändin. Hän rekisteröi tavaramerkikseen muun muassa veljensä nimen ja lukuisia muita Escobarin kartelliin viitanneita brändejä. Escobarin nimellä myydään kaikkea lippalakeista liekinheittimiin.

Aamulehden mukaan hämeenkyröläinen Jari Perkonmäki on aloittamassa lonkeron vientiä Aurinkorannikolle kahden muun sijoittajan kanssa. Perkonmäki tuomittiin viime vuonna Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa kahden vuoden ja kahden kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeustuomioon törkeästä huumausainerikoksesta.

Perkonmäen mukaan tavoite on saada uusi hanke alulle loppuvuoden aikana.

Konkurssiin hakeutuneen Pyynikin Brewing Companyn tilanne oli pitkään tiukka, sillä yritys ei pystynyt kampeamaan itseään voitolliseksi suosituista tuotteistaan ja kansainvälisistä myyntisopimuksista huolimatta. Panimo ehti toimi kymmenen vuotta. Yhtiön kompurointiin liittyy myös toimitusjohtajavaihdos loppuvaiheessa kesällä.

Lue lisää: Pyynikin käsityöläispanimo nurin - yli 10?000 pienosakkaan rahat konkurssipesään

Kauppalehden tietojen mukaan panimon 10?000 osakkeenomistajaa menettävät konkurssissa sijoituksensa. Konkurssissa panimon suurin velkoja on verottaja. Yhtiöllä on yhteensä noin kolmen miljoonan euron velat.

Käsityöläispanimon historia on sotkuinen ja niin täynnä vauhtia ja erikoisia käänteitä, että se hakee vertaistaan kasvuyritysmaailmassa. Pyynikin taustajoukkoja ja omistajia on jakaantunut kahteen leiriin: Pro Pyynikin osakkaisiin ja toisaalla "pereläisiin", Peren tukijoihin ja hengenheimolaisiin.

Ryhmien välit ovat tulehtuneet ja syytöksiä on esitetty puolin ja toisin.

Ilta Sanoma
mardi 20 septembre 2022 23:20:00 Categories: Ilta Sanoma Taloussanomat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.