Ilta Sanoma

PK Subban ilmoitti päättävänsä pelaajauransa.

PK Subban ilmoitti uransa olevan ohi.

PK Subban ilmoitti uransa olevan ohi. Kuva: Graham Hughes / The Canadian Press / ZUMA

NHL-puolustajat päättivät uriaan tiistaina ahkerasti. Ensin lopettamisestaan ilmoittivat Zdeno Chara ja Keith Yandle, ja vähän heidän jälkeensä PK Subban.

Lue lisää: NHL-legenda Zdeno Chara lopettaa uransa

Subban, 33, voitti Charan tavoin kertaalleen NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan James Norris -palkinnon. Pysti osui Subbanin kohdalle vuonna 2013.

Kanadalaispakki ilmoitti päätöksestään Twitterissä. Hän julkaisi kuvamuodossa pitkähkön tekstin ja julkaisi sen ytimekkäin saatesanoin "kiitos".

-?Muistan unelmani NHL:ssä pelaamisesta ja Stanley Cupin voittamisesta. Unelmoin siitä edelleen. Tämä kappale elämästäni kuitenkin päättyy, ja olen päättänyt lopettaa urani 13 NHL-kauden jälkeen, Subbanin tekstissä lukee.

-?Kiitos mahtavalle liigalle, joka antoi minulle mahdollisuuden kilpailla korkeimmalla tasolla maailman parhaisiin kuuluvien urheilijoiden kanssa. NHL tarjosi minulle myös alustan, jonka kautta pystyin antamaan takaisin ja tekemään hyväntekeväisyyttä. Sydämellinen kiitos Montreal Canadiensille, Nashville Predatorsille ja New Jersey Devilsille siitä, että sain edustaa tyylikkäitä ja tinkimättömiä organisaatioita.

Subban pelasi NHL-urallaan 834 runkosarjaottelua, joissa takoi 115 maalia ja 467 tehopistettä.

Kanadan maajoukkueen paidassa hän voitti olympiakultaa 2014 sekä maailmanmestaruudet vuosina 2008 ja 2009.

Ilta Sanoma
mardi 20 septembre 2022 20:10:00 Categories: Ilta Sanoma NHL

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.