Ilta Sanoma

Samuli Edelmann julkaisi jäähyväisvideon ystävälleen Vesa-Matti Loirille tämän hautajaispäivänä.

Samuli Edelmann oli läheinen taiteilija Vesa-Matti Loirin kanssa, joka siunataan haudanlepoon 20. syyskuuta.

Samuli Edelmann oli läheinen taiteilija Vesa-Matti Loirin kanssa, joka siunataan haudanlepoon 20. syyskuuta. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Laulaja ja näyttelijä Samuli Edelmann ja tiistaina 20. syyskuuta haudanlepoon laskettava taiteilija Vesa-Matti Loiri olivat läheisiä ystäviä.

Vesa-Matti Loiri menehtyi 10. elokuuta 77-vuotiaana. Hänen hautajaisiaan vietetään parhaillaan Helsingissä Johanneksenkirkossa ja läheisten ja kutsuvieraiden muistotilaisuutta myöhemmin Säätytalolla maanantaina 20. syyskuuta.

Samuli Edelmann julkaisi vielä yhden muistovideon ystävälleen. Edelmann soittaa Instagram-profiilissaan julkaistulla mustavalkoisella videolla pianoa miehille tutusta elokuvasta.

- Schubertin pianosonaatti D 894. Musiikkia Mika Kaurismäen elokuvasta Tie Pohjoiseen. Hyvää matkaa Vesku. Rakastan sua aina, Edelmann kirjoittaa videon yhteydessä.

Loiri ja Edelmann näyttelivät Kaurismäen elokuvassa Tie Pohjoiseen (2012) vuosikymmeniä erossa olleita isää ja poikaa, jotka ajavat yhdessä pitkän matkan kohti pohjoista ja käsittelevät etäistä suhdettaan ja menneisyyden muistoja.

Edelmannin videon kommenttikenttä on kerännyt paljon sydänhymiöitä. Osanottonsa sydämien muodossa kommenteissa lähettävät muun muassa näyttelijä ja juontaja Mikko Leppilampi ja laulaja Laura Voutilainen.

Edelmann esiintyi myös hautajaisissa laulaen tilaisuuden lopuksi kappaleen Peggy. Vesa-Matti Loiri oli itse toivonut ystävänsä esittävän takavuosien hittikappaleen hautajaisissaan. Paljon radiosoittoakin saanut Peggy kuultiin alunperin Edelmannin toisella studioalbumilla vuonna 1991.

Lue lisää: Kuvat: Suuri määrä tähtiä ja tunnettuja kasvoja osallistui Vesa-Matti Loirin hautajaisiin

Lue lisää: Heikki Kinnunen ja Esko Roine muistelevat ainutlaatuista ystävyyttään Vesa-Matti Loiriin: "Jälkikäteen vasta tajusin, että hän halusi jättää jäähyväiset"

VESA-MATTI LOIRIN hautajaisissa kuultiin myös lukuisia muita musiikkiesityksiä.

Hautajaiset alkoivat Duke Ellingtonin In a Sentimental Mood -kappaleella, jonka soitti uruilla Olli Ahvenlahti.

Kappaleen jälkeen Loirin ystävä, näyttelijä Esko Salminen tulkitsi Prosperon monologin Shakespearen näytelmästä Myrsky. Salminen esitti monologin liikuttuneelle Loirille myös Laulu rakkaudelle - Secret Song Suomi -ohjelmassa vuonna 2021, kun hän yllätti ystävänsä.

Poika Ukko Loirin toiveena kuultiin myös kappale Väliaikainen, jonka esittivät Jukka Perko sekä Severi Pyysalo.

Loirin ystävä, Jenni Vartianen lauloi Lenni-Kalle Taipaleen säestyksellä Ave Marian, minkä jälkeen vainajan puolesta kuultiin ortodoksinen rukous.

Rukouksen jälkeen Vesa-Matti Loirin pitkäaikainen kollega Peter Lerche soitti kitaralla kappaleen Suojelusenkeli.

Lopun saattosoiton musiikkina kuultiin Eino Leinon Nocturne, joka tunnetaan myös Loirin tulkintana.

Kello 15 alkaneen siunauksen toimitti Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo.

Ilta Sanoma
mardi 20 septembre 2022 19:58:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.