Ilta Sanoma

Vesa-Matti Loiri siunataan tänään haudan lepoon Helsingissä.

Kuva: Lassi Rinne/IS

Kansantaiteilija Vesa-Matti Loiri hyvästellään tänään tiistaina viimeiselle matkalleen.

Loirin arkku saapui Suomen lipuin koristellussa ruumisautossa Johanneksenkirkolle kahden maissa. Puunväristä arkkua koristivat punavalkoiset hautajaiskukat.

Arkunkantajina toimivat muun muassa ohjaaja Aleksi Mäkelä, tuottaja Markus Selin sekä Loirin pitkäaikainen asianhoitaja Pete Eklund sekä tiettävästi Loirin pojista ainakin Sampo Loiri.

Kirkon ulkopuolella tapahtumaa oli todistamassa useita kansalaisia, jotka halusivat jättää omat hyvästinsä taiteilijalle.

Kuva: Suvi Kerttula

Kuva: JUSSI HELTTUNEN

Kuva: Lassi Rinne

Kuva: JUSSI HELTTUNEN

Siunaustilaisuus alkaa kello 15 Johanneksenkirkossa. Tilaisuuteen on arvioitu osallistuvan noin 150 hautajaisvierasta. Siunauksen toimittaa Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo.

IS seuraa Loirin hautajaispäivää suorassa lähetyksessä, jota voit seurata alla näkyvästä linkistä.

Lue lisää: Suora lähetys: Vesa-Matti Loiri siunataan viimeiselle matkalleen - Esko Roine muisteli viimeistä keskustelua

Kirkon sisälle pääsee rajattu määrä median edustajia kutsuvireiden lisäksi. Omaiset ovat toivoneet, että kirkossa ei kuvata, ja Ilta-Sanomat kunnioittaa tätä toivetta. Siunauksen jälkeen omaisille ja kutsutuille järjestetään muistotilaisuus Säätytalolla.

Vieraiden joukossa on muun muassa Jenni Haukio, joka edustaa hautajaisissa presidenttiparia. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei ole läsnä, koska hän johtaa Suomen delegaatiota YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa.

Pääministeri Sanna Marin sekä tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen saapuvat kirkkoon. Valtioneuvoston tiedotteen mukaan he laskevat valtioneuvoston seppeleen. Opetus- ja kulttuuriministeriö osallistuu hautajaiskuluihin.

Vesa-Matti Loiri kuoli Helsingissä 77-vuotiaana 10. elokuuta 2022.

Ilta Sanoma
mardi 20 septembre 2022 17:16:00 Categories: Ilta Sanoma Viihde

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.