Ilta Sanoma

Abraham "Sliker" Mohammed sai tutuilta ja tuntemattomilta arviolta noin 300?000 dollaria, jotka hän hävisi vedonlyöntiin.

"Sliker" vei katsojiltaan satojatuhansia dollareita. Meganimi Félix "xQc" Lengyel (oikealla) aikoo yhdessä toisen striimaajan kanssa maksaa omasta pussistaan rahat takaisin huijatuille. Kuva: Twitch, Instagram, Robert Paul / Blizzard Entertainment

Yli 400?000 seuraajan Twitch-striimaaja Abraham "Sliker" Mohammed on törkeästi huijannut rahaa niin katsojiltaan kuin kavereiltaan.

Useampi miehen katsoja kertoi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa lainanneensa rahaa brittistriimaajalle viimeisen reilun vuoden aikana. 28-vuotias Mohammed oli sanonut tarvitsevansa rahaa, koska hänen pankkitilinsä oli yllättäen lukittu.

Twitchin suosituimman striimaajan Félix "xQc" Lengyelin mukaan Sliker on lainannut rahaa noin 300?000 dollarin edestä. Moni lainaaja on odottanut rahojaan takaisin jo yli vuoden.

Eräs "Slikerin" katsojista kertoi lähettäneensä kesän 2021 aikana osissa yhteensä 7000 dollaria. Tunnettu tubettaja Luke "lukeafk" Hansen ja Twitch-tähti Tyler "Trainwreckstv" Niknam lähettivät britille esimerkiksi 27?000 ja 100?000 dollaria päittäin.

Kohun noustua Mohammed pisti päälle Twitch-striiminsä, jossa hän kertoi käyttäneensä rahat uhkapeliaddiktionsa ylläpitämiseen ja maksaakseen vanhoja velkoja. Kasinopelien sijaan hän löi vetoa urheilusta. Kaikki alkoi Counter-Strike-yllätyslaatikoiden avaamisesta.

Mohammed sanoo ettei hänen tarkoituksensa ollut huijata ketään, mutta addiktion takia kaikki mikä tuli myös meni. Hän vannoo maksavansa lainatut rahat vielä takaisin, mutta ei kertonut miten.

Moni rahansa menettänyt voi saada kuitenkin vielä omansa takaisin. Lengyel ja YouTubeen siirtynyt striimitähti Ludwig "Ludwig" Ahgren aikovat maksaa huijatuille rahat takaisin omista pusseistaan.

- Tässä ei ole kyse Slikeristä. Näille ihmisille tehtiin väärin, ja he tarvitsevat nämä rahat selviytyäkseen. Ajattelemme vain uhreja. Nuo ihmiset ovat osa tiivistä yhteisöämme, emmekä petä heitä, Lengyel kirjoitti.

- Twitchin on aika tehdä jotain uhkapelilähetyksille, Ahgren kirjoitti oman twiittinsä päätteeksi.

Ilta Sanoma
mardi 20 septembre 2022 16:07:00 Categories: Esports Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.