Ilta Sanoma

Venäjän jalkapalloliiton valituksesta uutisoi Guardian.

Oleksandr Petrakoville (vas.) vaaditaan toimintakieltoa.

Oleksandr Petrakoville (vas.) vaaditaan toimintakieltoa. Kuva: ZUMAPRESS

Venäjän jalkapalloliitto (FUR) vaatii Euroopan jalkapalloliitto Uefalta, että Ukrainan maajoukkueen päävalmentaja Oleksandr Petrakov pitäisi sulkea kansainvälisestä kilpailutoiminnasta. Asiasta uutisoi Guardian.

FUR on Guardianin mukaan lähestynyt Uefan kurinpitolautakuntaa kirjeellä, jossa 65-vuotiasta Petrakovia syytetään venäläisten syrjimisestä ja poliittisen neutraaliuden laiminlyömisestä.

Venäjän liiton vaade juontaa juurensa Petrakovin huhtikuussa antamaan haastatteluun, jossa hän ilmoitti halustaan liittyä Ukrainan armeijaan ja puolustaa Kiovaa venäläisten hyökkäykseltä.

Hän myös vaati, että venäläiset jalkapalloilijat suljettaisiin kilpailutoiminnasta.

Petrakov kertoi haastattelussa keskustelleensa Ukrainan viranomaisten kanssa mahdollisuudesta liittyä maan puolustusvoimiin. Tuolloin 64-vuotiasta valmentajaa ei kuitenkaan huolittu rintamalle hänen ikänsä ja vajavaisen taistelukokemuksensa takia.

Venäjän jalkapalloliitto väittää, että Petrakovin kommentit rikkovat Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan ja Uefan sääntöjä, joissa kielletään "kaikenlainen kansalaisuuteen liittyvä syrjintä" ja pyritään edistämään jalkapalloa "rauhan hengessä".

Guardianin mukaan FUR:n kirjeessä ei mainita sanallakaan Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Petrakovin kommentteja sen sijaan kuvaillaan "väkivaltaan yllyttäviksi".

Uefa ei halunnut kommentoida tapausta Guardianille. Lehden mukaan Uefan kurinpitolautakunnan on joka tapauksessa aloitettava tutkinta Venäjän liiton valituksesta. Mahdollinen rangaistus vaatisi enemmistön tuen kurinpitolautakunnassa.

Venäjän maajoukkueet on suljettu niin Uefan kuin Fifan kilpailuista, mutta venäläispelaajat saavat pelata edustamissaan seurajoukkueissa.

Ukrainan miesten maajoukkue jatkaa urakkaansa Kansojen liigassa keskiviikkona vierasottelussa Skotlantia vastaan. Petrakov aloitti Ukrainan päävalmentajana elokuussa 2021.

Ilta Sanoma
mardi 20 septembre 2022 14:07:00 Categories: Ilta Sanoma Jalkapallo

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.