Ilta Sanoma

Keiton voi jättää hyvillä mielin kypsymään uunin jälkilämpöön.

Keittoannoksen viimeistelee pestokastike.

Keittoannoksen viimeistelee pestokastike. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Juurekset pysyvät kohtuullisen edullisina muiden ruoka-aineiden hintojen noususta huolimatta. Oheiseen keittoon voit käyttää juuri niitä juureksia mitä sinulta sattuu kaapista löytymään, sillä pitkän haudutuksen aikana maut tasoittuvat.

Juurekset kannattaa raastaa karkeaksi raasteeksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja luovuttavat paljon makua liemeen. Myös keiton koostumuksesta tulee näin miellyttävä, borssikeittoa muistuttava.

Liemi on tässä keitossa hyvin maukas, sen takaa liemeen lisättävä olut sekä yrttimausteet ja tomaattipyree. Kylläisyydestä pitävät huolen punaiset linssit.

Keitto kypsyy ohjeen mukaan uunissa. Sen seuraksi kannattaa paistaa vaikka leipää, jotta uunin lämmittämisestä saa kaiken hyödyn irti. Toki keitto hautuu kypsäksi myös hellalla kannen alla, joskin sitä täytyy siinä tapauksessa sekoitella silloin tällöin tasaisen kypsymisen takaamiseksi.

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
mardi 20 septembre 2022 14:12:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.