Ilta Sanoma

Lisävarusteena saatava kattotelineteltta on todellinen autoilijan majoite.

Tältä Warnin valmistama teltta näytti muutaman minuutin ahkeroinnin jälkeen. Teltan liepeet voisi vielä kiristellä yön mahdollisia sateita ajatellen.

Tältä Warnin valmistama teltta näytti muutaman minuutin ahkeroinnin jälkeen. Teltan liepeet voisi vielä kiristellä yön mahdollisia sateita ajatellen. Kuva: Tommi Lempinen

Jos auton kattoteltalta ei kaipaa suoraa kulkuyhteyttä auton ohjaamoon, voi ratkaisuna olla myös kattotelineille asennettava joko nouseva tai taittuva erillisteltta.

Katolla sijaitseva teltta lisää auton korkeutta ja ilmanvastusta. Kaikkiaan majapaikka on silti paljon helpommin mukana kulkeva kuin vaikkapa asuntovaunu.

Katolla sijaitseva teltta lisää auton korkeutta ja ilmanvastusta. Kaikkiaan majapaikka on silti paljon helpommin mukana kulkeva kuin vaikkapa asuntovaunu. Kuva: Tommi Lempinen

Hinnaltaan tällaiset kattoteltat pyörivät noin tonnissa tai parissa, eli kustannus on pienempi kuin parivertailussa tavallinen/nostokatollinen retkeilyauto.

Kattoteltta on kyvykkään nelivetoauton kera omiaan varsinkin hankalassa ajomaastossa yövyttäessä.

Kattoteltta on kyvykkään nelivetoauton kera omiaan varsinkin hankalassa ajomaastossa yövyttäessä. Kuva: Tommi Lempinen

Irrallisen telttapaketin hyvänä puolena on muun muassa sen asennettavuus hyvin monenlaisiin autoihin, eli majapaikka voi kulkea mukana hyvinkin maastokelpoisessa nelivetoautossa.

Kattoteltan pystyttäminen sujuu lähes yhtä nopeasti kuin retkeilyauton kiinteän teltan kokoaminen, mutta sään armoilla.

Yksi henkilö pystyy hyvin vetämään katolta tikkaat ja taittamaan teltan käyttökuntoon parissa minuutissa. Teltan pystyttämisen jälkeen autolla ei luonnollisestikaan voi ajaa.

Sisällä on ihan kunnollisesti tilaa ja kohtuullisen hyvä patja. Sivujen

Sisällä on ihan kunnollisesti tilaa ja kohtuullisen hyvä patja. Sivujen "ikkunat" ovat telttatapaan avattavissa. Kuva: Tommi Lempinen

Retkeilyauton mukavuuksia ei pelkässä teltassa tietenkään ole, eli pesut, isommat kokkailut ja tietysti myös wc-käynnit pitää hoitaa muualla.

Lue lisää: IS kokeili retkeilyautojen uusinta erikoisherkkua - tällainen se on

Ilahduttavana plussana kattotelttaan voi kuitenkin vetää autosta sähköt, joilla hoituu esimerkiksi valaistus ja kännykän lataaminen.

Pakettiautoksi rekisteröidyn Ford Rangerin sisätavaratila on sijoitettu takaistuimen tilalle.

Pakettiautoksi rekisteröidyn Ford Rangerin sisätavaratila on sijoitettu takaistuimen tilalle. Kuva: Tommi Lempinen

Kattotelttaleirin purkaminen on suunnilleen yhtä nopeaa kuin pystyttäminen. Plussana myös vuodevaatteet voi jättää teltan sisälle.

Lue lisää: Tällainen on pyörien päällä liikkuva loistohuvila -?"tavaratilaan" mahtuu jopa pikkuauto

Kattoteltalla varustetulla autolla ajettaessa on hyvä muistaa kasvanut korkeus. Esimerkiksi Ford Rangerin tapauksessa 2,4 metriä korkean parkkihallitilan alimmat rakenteet jäivät vain senttien päähän telttapaketista.

Ilta Sanoma
mardi 20 septembre 2022 13:45:00 Categories: Autot Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.