Ilta Sanoma

Tanskan kruununprinssi ei voinut tuoda puolisoaan kruununprinsessa Marya kuningattaren hautajaisiin.

Kruununprinssi saapui yksin Lontooseen Westminster Abbeyyn. Kuvassa kruununprinssipari kuvattuna aiemmin syyskuussa.

Kruununprinssi saapui yksin Lontooseen Westminster Abbeyyn. Kuvassa kruununprinssipari kuvattuna aiemmin syyskuussa. Kuva: LEHTIKUVA / AFP

Tanskan kuninkaallisia osallistui maanantaina 96-vuotiaana kuolleen kuningatar Elisabetin hautajaisiin Lontoossa. Paikalla olivat Tanskan kuningatar Margareeta ja kruununprinssi Frederik

Kruununprinssin puoliso kruununprinsessa Mary puolestaan loisti poissaolollaan.

Daily Mailin mukaan syynä oli Britannian ulkoministeriön "valitettava virhe". Tanskan hovi julkaisi lausunnon, jonka mukaan alkuperäinen kutsu oli tehty virheellisesti.

- Britannian ulkoministeriön kutsussa oli valitettava virhe. Näin ollen vain kuningatar ja kruununprinssi osallistuvat Tanskan puolelta kuningatar Elisabet II:n hautajaisiin maanantaina, Tanskan hovi vahvisti aiemmin tanskalaiselle BT-lehdelle.

Jokainen kutsuttu kuninkaallisen perheen jäsen ja arvohenkilö sai tuoda mukanaan yhden ylimääräisen henkilön, mikä todennäköisesti oli syynä siihen, miksi Mary jätettiin pois. Tanskalaislehti Berlingskessä ruoditaan, että Britanniassa lähetettiin liian hätäisesti kutsuja, eikä Tanskan kutsuun oltu merkitty erikseen kruununprinsessa Marya.

Tanskan kuningatar Margareeta ja kruununprinssi Frederik saapumassa kuningatar Elisabetin hautajaisiin maanantaina.

Tanskan kuningatar Margareeta ja kruununprinssi Frederik saapumassa kuningatar Elisabetin hautajaisiin maanantaina. Kuva: LEHTIKUVA / AFP

Tanskan hovi oli jo ehtinyt tiedottaa, että kruununprinssipari osallistuu yhdessä hautajaisiin.

BT:n kuninkaallinen kirjeenvaihtaja Jacob Heinel Jensen sanoi, että Tanskan hovi on pöyristynyt siitä, ettei kruununprinsessa päässytkään osallistumaan.

- Se on todella kömpelöä ja valitettavaa. Nyt he joutuivat myöntämään nolon virheen, hän sanoi.

- Ihmettelin itsekin Lontoossa ollessani brittimedian kirjoituksia, että kutsuja olisi vain kaksi maata kohden. Ajattelin, että jos saimme kolme kutsua, mahtaa Tanskan ja Britannian kuninkaallisten välillä olla erityisen läheiset siteet.

Kuningatar ja kruununprinssi hautajaisissa.

Kuningatar ja kruununprinssi hautajaisissa. Kuva: REUTERS/Sarah Meyssonnier/Pool

Hautajaisiin oli kutsuttu valtavasti arvovieraita kuninkaallisista maailmanjohtajiin.

Hautajaisia seuranneilta ihmisiltä ei kruununprinsessan poissaolo jäänyt huomaamatta. Tanskassa tilanne on herättänyt raivoa, Daily Mail kertoo.

- Skandaali, eräs kansalainen tilittää Twitterissä.

- Katastrofi tai jotain sellaista. No, huomenna se on ohi, toinen kirjoitti sunnuntaina.

Tanskan kruununprinssipari avioitui vuonna 2004. Heillä on neljä lasta: prinssi Christian, prinsessa Isabella ja 11-vuotiaat kaksoset prinsessa Josephine ja prinssi Vincent.

Ilta Sanoma
mardi 20 septembre 2022 12:46:00 Categories: Ilta Sanoma Kuninkaalliset

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.