Ilta Sanoma

Venäläisten NHL-pelaajien saapuminen Tshekin isännöimiin NHL-otteluihin halutaan estää.

Nashvillen Jakov Treniniä (kuvassa keskellä) ei haluta Prahaan.

Nashvillen Jakov Treniniä (kuvassa keskellä) ei haluta Prahaan. Kuva: Zuma

Venäjän kansalaisille myönnettävät viisumit ovat viime viikkoina ja kuukausina olleet kuuma puheenaihe niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.

Maan armeija käy raakalaismaista hyökkäyssotaa Ukrainassa. Maalivahtilegenda, nykyään uraa politiikassa luova Dominik Hasek on vaatinut kotimaaltaan kovia toimenpiteitä, jotka estäisivät venäläispelaajien saapumisen ja pelaamisen Tshekissä, kun NHL-kausi käynnistyy San Jose Sharksin ja Nashville Predatorsin välisillä otteluilla.

Hasek kertoi maanantaina Twitterissä Tshekin ulkoministeriön lähettämästä kirjeestä:

- Ei ole Tshekin tasavallan intresseissä, että venäläiset pelaajat tulevat alueellemme ja pelaavat otteluissa 7. ja 8. lokakuuta. Emme halua venäläisten aggression mainosta tänne. Suojelemme ensisijaisesti meidän ja liittolaistemme elämiä, Hasek linjasi.

Lue lisää: Venäläisten NHL-pelaajien matka Eurooppaan vaarassa? Kiekkolegenda Dominik Hasek vaatii porttikieltoa

Keskustelu turistiviisumeista on myös Suomessa käynyt kuumana, mutta jääkiekkoilijoiden osalta se on ollut vähäisempää.

NHL:n Global Series tulee marraskuussa Suomeen, ja kahdesti toisensa kohtaavista joukkueista niin Columbus Blue Jacketsilla kuin Colorado Avalanchellakin on riveissään venäläiskiekkoilijoita.

Esimerkiksi Columbuksen Vladislav Gavrikovin, Jegor Tshinahovin, kolmosmaalivahti Daniil Tarasovin tai pelipaikasta harjoitusleirillä kamppailevan Kirill Martshenkon Suomeen saapumisessa ei tällä tietoa ole esteitä.

- Käsittääksemme, koska heillä on aiemmin ollut Schengen-viisumit, sen pitäisi onnistua ilman ongelmia. Aika näyttää. Niiden eteen tehdään parhaillaan meidän lakipuolella töitä, GM Jarmo Kekäläinen kertoi IS:lle.

Valeri Nitshushkin teki Stanley Cupin voiton jälkeen pitkän jatkosopimuksen Coloradoon. Hänen on tarkoitus pelata marraskuussa Tampereella.

Valeri Nitshushkin teki Stanley Cupin voiton jälkeen pitkän jatkosopimuksen Coloradoon. Hänen on tarkoitus pelata marraskuussa Tampereella. Kuva: Dirk Shadd, Zuma

Ilta Sanoma
mardi 20 septembre 2022 12:21:00 Categories: Ilta Sanoma NHL

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.