Ilta Sanoma

40-vuotias Sherri Papini myönsi syyllisyytensä petokseen ja väärien lausuntojen antamiseen huhtikuussa.

Papini kertoi vuonna 2016 poliisille, että kaksi naamioitunutta espanjaa puhunutta naista olivat siepanneet hänet ja kiduttaneet häntä.

Papini kertoi vuonna 2016 poliisille, että kaksi naamioitunutta espanjaa puhunutta naista olivat siepanneet hänet ja kiduttaneet häntä. Kuva: Hector Amezcua / Zuma

Kalifornialaisnainen, joka lavasti oman sieppauksensa vuonna 2016, tuomittiin maanantaina puoleksitoista vuodeksi vankeuteen, Yhdysvaltain oikeusministeriö tiedotti CNN:n mukaan.

40-vuotias Sherri Papini myönsi syyllisyytensä petokseen ja väärien lausuntojen antamiseen huhtikuussa. Puolitoista vuotta istuttuaan hän viettää vielä kolme vuotta valvotussa koevapaudessa. Lisäksi hän joutuu maksamaan lähes 310?000 dollaria korvauksia.

Tuomio oli lopulta paljon pidempi kuin syyttäjät olivat vaatineet. Syyttäjät pyysivät kahdeksan kuukauden vankeustuomiota, kun taas puolustus kuukauden vankeustuomiota ja seitsemän kuukauden kotiarestia.

Syytteet ajoittuvat marraskuuhun 2016, jolloin Papini ilmoitettiin kadonneeksi hänen lähdettyä lenkille Pohjois-Kaliforniassa sijaitsevan kotinsa lähistöllä. Hänet löydettiin kolme viikkoa myöhemmin loukkaantuneena ja yksin moottoritien laidasta noin 225 kilometrin päästä kotoaan.

Nainen kertoi tuolloin poliisille, että kaksi naamioitunutta espanjaa puhunutta naista olivat siepanneet hänet ja kiduttaneet häntä. Papinin mukaan naiset olivat pitäneet häntä kahleissa, osoitelleet häntä aseella ja polttomerkinneet hänet.

Kertomus sai paikalliset viranomaiset suorittamaan laajoja etsintöjä, jotka päättyivät tuloksettomina. Papini sai yli 30?000 dollaria korvauksia valtiolta uhrien korvausrahastosta.

Hänen tarinansa alkoi herättää kysymyksiä, kun tutkijat vuonna 2020 liittivät Papinin vaatteista löytyneen DNA:n hänen entiseen poikaystäväänsä. Poikaystävä myönsi myöhemmin, että sieppaus oli todellisuudessa huijausta.

Tuomiomuistiossaan liittovaltion syyttäjät sanoivat, että huijaus hukkasi valtion resursseja ja saattoi viattomia ihmisiä tutkinnan kohteiksi.

- Papini suunnitteli ja toteutti ovelan sieppaushuijauksen ja antoi vääriä lausuntoja vuosien ajan välittämättä muille aiheuttamistaan vahingoista, syyttäjät sanoivat.

Ilta Sanoma
mardi 20 septembre 2022 07:31:00 Categories: Ilta Sanoma Ulkomaat

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.