Ilta Sanoma

Monien katseet kiinnittyivät luonnollisesti kuninkaallisen perheen lapsiin.

Walesin prinssi Williamin ja Walesin prinsessa Catherinen lapset George ja Charlotte keräsivät hautajaisissa runsaasti huomiota. Sen sijaan perheen kuopus, Louis loisti poissaolollaan.

Walesin prinssi Williamin ja Walesin prinsessa Catherinen lapset George ja Charlotte keräsivät hautajaisissa runsaasti huomiota. Sen sijaan perheen kuopus, Louis loisti poissaolollaan. Kuva: PHIL NOBLE / Avalon / MVPhotos, Stephen Lock / Polaris / MVPhotos, Reuters

Koko Kansainyhteisön rakastama kuningatar Elisabet laskettiin haudan lepoon maanantaina 19. syyskuuta puolitoista viikkoa kuolemansa jälkeen.

Kirkossa oli satamäärin kuninkaallisen perheen lisäksi eri maiden valtionjohtajia sekä muita henkilöitä.

Monien katseet kiinnittyivät luonnollisesti kuninkaallisen perheen lapsiin.

Kruununperimysjärjestyksessä toisena oleva George seisoi hautajaisissa eturivissä isänsä Williamin ja äitinsä Catherinen välissä.

Kruununperimysjärjestyksessä toisena oleva George seisoi hautajaisissa eturivissä isänsä Williamin ja äitinsä Catherinen välissä. Kuva: Dominic Lipinski / Reuters

Westminster Abbeyn kirkossa järjestetyissä hautajaisissa huomio kiinnittyi erityisesti 9-vuotiaaseen prinssi Georgeen.

Kruununperimysjärjestyksessä heti toisena isänsä Walesin prinssi Williamin jälkeen tuleva George herkistyi selvästi saapuessaan kirkkoon.

Kuvista näkyy, kuinka hänen äitinsä Walesin prinsessa Catherine ja kreivitär Sophie lohduttivat surevaa pientä prinssiä.

Surua pidättelevä kuva Georgesta tuo mieleen 25 vuoden takaisen tapahtuman, kun prinssit William ja Harry edustivat urheasti äitinsä Dianan hautajaisissa Harryn ollessa vain 13-vuotias ja Williamin 15-vuotias.

Ikoninen kuva prinsessa Dianan hautajaisista, joihin hänen lapsensa William ja Harry luonnollisesti osallistuivat, kuten myös silloinen Walesin prinssi ja Dianan ex-mies Charles.

Ikoninen kuva prinsessa Dianan hautajaisista, joihin hänen lapsensa William ja Harry luonnollisesti osallistuivat, kuten myös silloinen Walesin prinssi ja Dianan ex-mies Charles. Kuva: JEFF MITCHELL / Reuters

Georgen lisäksi sisaruksista hautajaisissa oli paikalla myös prinsessa Charlotte. 7-vuotias Charlotte oli peittänyt päänsä etiketin mukaisesti mustalla hatulla.

Charlotten nimeä voi hyvällä tavalla kuvata symboliseksi. Hänen etunimensä juontaa isoisästä, nykyisestä kuninkaasta Charlesista. Toinen nimi Elizabeth tekee kunniaa isoisoäidilleen ja kolmas nimi vuonna 1997 kuolleelle isoäiti Dianalle.

Sosiaalisessa mediassa jaettiin erinäisiä klippejä, joissa osa arvioi Charlotten "ojentavan" isoveljeään heristäessään tälle etusormeaan hautajaistilaisuuden jälkeen kirkon ulkopuolella.

Arvailujen varaan jäi myös, itkikö Charlotte jossain kohtaa itsekin vai ikuistuiko kuviin aivastuksen pidättely.

Spekulointia rakastavassa saarivaltiossa on myös arveltu Charlotten mahdollisesti pyyhkivän silmiään tai peittävän kasvonsa auringolta.

Lue lisää: Ojensiko prinsessa Charlotte veljeään prinssi Georgea? Sisaruksista leviää suloinen video somessa

Lue lisää: Brittimedia: Kansa hätkähti nähtyään kuvat itkevän näköisestä prinsessa Charlottesta

Sosiaalisessa mediassa prinsessa Charlotten on arvailtu kuvassa pidättelevän itkuaan, pidättelevän aivastustaan, pyyhkivän silmiään tai peittävän silmiään auringolta.

Sosiaalisessa mediassa prinsessa Charlotten on arvailtu kuvassa pidättelevän itkuaan, pidättelevän aivastustaan, pyyhkivän silmiään tai peittävän silmiään auringolta. Kuva: Phil Harris / Reuters

Silmiinpistävää oli se, että Williamin ja Catherinen kuopus prinssi Louis loisti poissaolollaan. Louisin poisjäännille ei ole annettu virallista syytä.

The Mirror -lehti ja muut mediat paljastivat kuitenkin syyn, miksi prinssi Louis ei tullut hautajaisiin. Asiasta kertoneen lähteen mukaan pikkuprinssi on vanhempiensa mukaan liian nuori osallistumaan hautajaisiin.

4-vuotias Louis tunnetaan melko vilkkaana ja kujeilevana nuorena herrana, joka ilmeet ja eleet erilaisissa kuningasperheen virallisissa tilaisuuksissa ovat nousseet internetissä suosituiksi.

Williamin ja Catherinen kuopus Louis ei osallistunut isoisoäitinsä hautajasiin. Monet muistavat Louisin hassuista ja kujeilevista ilmeistä eri tapahtumissa. Kuva kesäkuulta Buckinghamin palatsin parvekkeelta. Louis peitti korvansa lentokoneiden aiheuttamilta kovilta ääniltä Elisabetin nauttiessa koneiden ylilennosta.

Williamin ja Catherinen kuopus Louis ei osallistunut isoisoäitinsä hautajasiin. Monet muistavat Louisin hassuista ja kujeilevista ilmeistä eri tapahtumissa. Kuva kesäkuulta Buckinghamin palatsin parvekkeelta. Louis peitti korvansa lentokoneiden aiheuttamilta kovilta ääniltä Elisabetin nauttiessa koneiden ylilennosta. Kuva: Hannah McKay / Reuters

Hautajaisiin osallistuivat myös kuninkaallisen perheen jättäneet prinssi Harry sekä hänen vaimonsa Meghan.

Sen sijaan heidän lapsensa, 3-vuotias Archie sekä 1-vuotias Lilibet eivät olleet mukana hautajaisissa, vaan kotona Yhdysvalloissa.

Sen sijaan paikalla oli suvun muuta pikkuväkeä.

Elisabetin nuorimman lapsen prinssi Edwardin lapset 18-vuotias Louise Windsor sekä 14-vuotias James Windsor ottivat osaa hautajaisiin.

Kuvassa Elisabetin nuorimman lapsen, prinssi Edvardin lapset James Windsor sekä Louise Windsor. Oikealla etualalla Mike Tindall, joka on prinsessa Annen tyttären Zara Tindallin mies.

Kuvassa Elisabetin nuorimman lapsen, prinssi Edvardin lapset James Windsor sekä Louise Windsor. Oikealla etualalla Mike Tindall, joka on prinsessa Annen tyttären Zara Tindallin mies. Kuva: Gareth Cattermole / Reuters

Myös prinsessa Annen lapsien Peter Phillipsin ja Zara Tindallin lapsia osallistui hautajaisiin Tindallin kuopusta, 1-vuotias Lucasta ja 4-vuotiasta Lenaa lukuun ottamatta.

Sen sijaan Lucaksen isosisko Mia (8) nähtiin isoisoäitinsä hautajaisissa, kuten myös Peter Phillipsin lapset Savannah (11) ja Isla (10).

Brittimediassa odotettiin, että Annen lapset Peter ja Zara osallistuisivat hautajaisiin ilman omia lapsiaan.

Elisabetin hautajaisiin saapuivat myös edesmennen kuningattaren Anne-tyttären lapsenlapset. Kuvassa vasemmalta Savannah Phillips, Isla Phillips sekä Mia Tindall. Lasten takana Zara Tindall miehensä Mike Tindallin kanssa.

Elisabetin hautajaisiin saapuivat myös edesmennen kuningattaren Anne-tyttären lapsenlapset. Kuvassa vasemmalta Savannah Phillips, Isla Phillips sekä Mia Tindall. Lasten takana Zara Tindall miehensä Mike Tindallin kanssa. Kuva: Ben Birchball / MVPhotos

Kuningatar Elisabet tunnettiin hyvin perhekeskeisenä ihmisenä ja rakastavana matriarkkana. Hänen omat lapsenlapsensa sekä lapsenlapsenlapsensa olivat usein juhlallisuuksissa mukana.

Esimerkiksi viime kesäkuussa prinssi Louis saapui äitinsä Catherinen ja isoisänsä vaimon, nykyisen kuningatar Camillan kanssa hevosvaunujen kyydissä Buckinghamin palatsin edustalle vilkuttaen yleisölle.

Kuningatar Elisabet tunnettiin hyvin perhekeskeisenä ihmisenä ja rakastavana matriarkkana. Kuva vuodelta 2016 kuningattaren 90-vuotispäivän tienoilta, jolloin Elisabetin kanssa yhdessä poseerasivat lapsenlapsista Edwardin lapset James ja Louise, Zaran tytär Mia Tindall, Peter Phillipsin tyttäret Savannah ja Isla, prinssi George ja tuolloin vasta vauva prinsessa Charlotte.

Kuningatar Elisabet tunnettiin hyvin perhekeskeisenä ihmisenä ja rakastavana matriarkkana. Kuva vuodelta 2016 kuningattaren 90-vuotispäivän tienoilta, jolloin Elisabetin kanssa yhdessä poseerasivat lapsenlapsista Edwardin lapset James ja Louise, Zaran tytär Mia Tindall, Peter Phillipsin tyttäret Savannah ja Isla, prinssi George ja tuolloin vasta vauva prinsessa Charlotte. Kuva: ALPR / ZUMA

Ilta Sanoma
lundi 19 septembre 2022 23:01:00 Categories: Ilta Sanoma Kuninkaalliset

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa
NorpaNet Beta 1.1.0.18818 - Firebird 5.0 Initial LI-T6.3.0.40

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.