Ilta Sanoma

Lailla voitaisiin velvoittaa hoitajia suojelutyöhön ja annettaisiin aluehallintovirastoille mahdollisuus siirtää tai keskeyttää lakkoja.

Hoitajajärjestöt ovat arvostelleet potilasturvallisuuslakia, koska ne katsovat sen loukkaavan vakavasti hoitajien perusoikeuksia.

Hoitajajärjestöt ovat arvostelleet potilasturvallisuuslakia, koska ne katsovat sen loukkaavan vakavasti hoitajien perusoikeuksia. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Tunteita kuohuttanut potilasturvallisuuslaki on tarkoitus hyväksyä tänään eduskunnassa. Lailla voitaisiin velvoittaa hoitajia suojelutyöhön työtaistelun aikana. Lisäksi se antaisi aluehallintovirastoille mahdollisuuden siirtää tai keskeyttää lakkoja viikon ajaksi enintään neljä kertaa.

Lakiesityksen sisällöstä päätettiin perjantaina eduskunnan täysistunnon ensimmäisessä käsittelyssä, ja tänään on tarkoitus päättää lain hyväksymisestä.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd) sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamun haastattelussa, että laki voisi astua voimaan jo myöhään tänään, jolloin sillä voisi olla vaikutusta huomenna alkavaksi ilmoitettuun lakkoon. Hoitajajärjestöt Tehy ja Super ovat ilmoittaneet aloittavansa tiistaina neljä päivää kestävän lakon Helsingin kaupungin eteläisessä kotihoitoyksikössä.

Hoitajajärjestöt ovat arvostelleet potilasturvallisuuslakia, koska ne katsovat sen loukkaavan vakavasti hoitajien perusoikeuksia. Järjestöjen mukaan laki veisi toteutuessaan hoitajilta työtaisteluoikeuden ja syventäisi hoitajapulaa. Ne järjestivät perjantaina eduskuntatalon edustalle päättyneen mielenosoituksen lakia vastaan.

Ministeri Lindénin mukaan lakia olisi mahdollista soveltaa myös joukkoirtisanoutumisissa, joita Tehy ja Super ovat ilmoittaneet valmistelevansa.

Hoitajien pitkään jatkunutta työkiistaa on tarkoitus sovitella jälleen tänään valtakunnansovittelijan toimistolla.

Ilta Sanoma
lundi 19 septembre 2022 05:28:00 Categories: Ilta Sanoma Kotimaa

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.