IFK Mariehamn riepotteli FC Lahtea: 6-0.

HJK kiilasi 2-1-voittoon SJK:sta jalkapallon miesten ylemmän loppusarjan, mestaruussarjan, avauksessa.

Kotijoukkue Klubin ratkaisun 87. minuutilla puski näyttävästi takatolpalta pitkän shakkimaisen ja onnekkaankin syöttöketjun jälkeen Perparim Hetemaj.

-?Aivan älyttömän tärkeä voitto. Toinen puoliaika oli ihan meidän pelimme, HJK:n osumien alustamisessa kunnostanut Anthony Olusanya iloitsi.

Klubin Pyry Soiri iski jo kahdeksannella minuutilla kauden ensimmäisellään 1-0-johdon.

Oivallisen esityön seinäsyöttöineen tarjosi kärkipelaaja Olusanya, jolle on kertynyt mittava kokemus juuri SJK:n kaatamisesta. Olusanya näet vastasi maalista kummallakin kerralla, kun HJK kaatoi seinäjokiset huhti- ja elokuussa 1-0.

Tällä kertaa SJK:kin pystyi viimeistelyyn, sillä Jake Jervis taituroi näppärällä ohjauksella Pyry Hannolan esityöstä lähietäisyydeltä 1-1-tasoituksen 19. minuutilla.

-?Hyvä maali sinänsä. Mutta ei vaan riittänyt auttamaan voittoon, SJK:n Jervis harmitteli.

Molemmat maalivahdit, HJK:n Conor Hazard ja SJK:n Jesse Öst pelastivat paljon. Öst muun muassa koppasi varmuudella liikaa häntä kohti laukoneiden Olusanyan ja Lucas Lingmanin kudit. Hazard puolestaan venyi Hannolan yrityksen tielle 69. minuutilla.

-?Katsojille (2?237) varmasti jännittävä matsi. Loppua kohti tulimme ihan eri ilmeellä, jauhettiin ja onnistuttiin, Olusanya taustoitti.

Miesten jalkapalloliigan putoamistaistelu on enää FC Lahden ja Helsingin IFK:n kaksinkamppailu. IFK Mariehamn pelasi itsensä käytännössä kuiville nöyryyttäessään sunnuntaina Maarianhaminassa vieraillutta lahtelaisjoukkuetta maalein 6-0.

IFK:n edellinen kotivoitto liigapeleissä lahtelaisista oli liki neljän vuoden takaa. Isäntien karkumatkan takasi tauon molemmin puolin osunut brasilialaishyökkääjä Dé, joka nosti kauden maalimääränsä seitsemään. Muita kahden maalin miehiä kotijoukkueesta ei löytynyt.

Noin tunnin kohdalla isännät viimeistelivät kolmesti kymmenessä minuutissa pääosassa maalitilinsä liigaviheriöillä avannut englantilaisruotsalainen Jamie Hopcutt, 30. Ottelu oli Hopcuttille vasta loukkaantumisen katkaisseen kauden neljäs.

-?Motivoimme itseämme sillä, että voitto tänään takaisi säilymisen sarjassa. Toinen jakso olikin upeaa pelaamista, sanaili Dén tavoin seitsemään maaliin yltänyt John Owoeri.

Suomen cupin välierä mukaan lukien FC Lahti ei ole tehnyt maaliakaan viiteen otteluun. Lahtelaisleiristä ei puhemiestä sunnuntaina löytynyt.

lundi 19 septembre 2022 00:23:00 Categories: Ilta Sanoma Urheilu