Ilta Sanoma

Kuivatut hedelmät, pähkinät ja siemenet muodostavat kuitupitoisen herkun.

Tuoreet marjat tuovat raikkautta granolan kanssa tarjottavalle jogurtille.

Tuoreet marjat tuovat raikkautta granolan kanssa tarjottavalle jogurtille. Kuva: Amanda Aho

Itse tehty granola on asia, jota kannattaa pitää aina kuivakaapissa. Sillä voi kruunata jogurtin ja puuron tai sen voi herkutella maidon kera sellaisenaan.

Granola on myös hyvä keino saada erilaisten siemen- ja pähkinäpussien jämät käytettyä pois. Sopii siis erinomaisesti nyt vietettävään hävikkiviikkoon! Tässä reseptissä on käytetty muun muassa manteleita, kurpitsansiemeniä ja tattarisuurimoita. Näitä aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kotoa löytyy. Niiden lisäksi granolaan tulee kaurahiutaleita sekä taateleita.

Jotta granola erottuu myslistä, se tarvitsee jotain mikä sitoo sen uunissa herkullisiksi kokkareiksi. Tämän reseptin salaisuus on tahinissa sekä ruskistetussa voissa, jotka tuovat granolaan upean paahteisen maun. Makeutuksena on sekä vaahterasiirappia että hunajaa. Tuliko jo vesi kielelle?

Katso ohje Sopasta!

Ilta Sanoma
dimanche 18 septembre 2022 22:15:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.