Kuivatut hedelmät, pähkinät ja siemenet muodostavat kuitupitoisen herkun.
Tuoreet marjat tuovat raikkautta granolan kanssa tarjottavalle jogurtille. Kuva: Amanda Aho
Itse tehty granola on asia, jota kannattaa pitää aina kuivakaapissa. Sillä voi kruunata jogurtin ja puuron tai sen voi herkutella maidon kera sellaisenaan.
Granola on myös hyvä keino saada erilaisten siemen- ja pähkinäpussien jämät käytettyä pois. Sopii siis erinomaisesti nyt vietettävään hävikkiviikkoon! Tässä reseptissä on käytetty muun muassa manteleita, kurpitsansiemeniä ja tattarisuurimoita. Näitä aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kotoa löytyy. Niiden lisäksi granolaan tulee kaurahiutaleita sekä taateleita.
Jotta granola erottuu myslistä, se tarvitsee jotain mikä sitoo sen uunissa herkullisiksi kokkareiksi. Tämän reseptin salaisuus on tahinissa sekä ruskistetussa voissa, jotka tuovat granolaan upean paahteisen maun. Makeutuksena on sekä vaahterasiirappia että hunajaa. Tuliko jo vesi kielelle?
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.