Ethan Nwanerista tuli Valioliigan kautta aikain nuorin pelaaja.

Valioliigan historian nuorin pelaaja Ethan Nwaneri (oik.) edustaa Arsenalia.

Valioliigan historian nuorin pelaaja Ethan Nwaneri (oik.) edustaa Arsenalia. Kuva: Reuters

Arsenal palasi takaisin jalkapallon Englannin Valioliigan kärkipaikalle, kun se kaatoi vieraissa Brentfordin 3-0.

Ottelussa kirjattiin myös Valioliigan historiaa: vaihdosta viime minuuteilla kentälle tullut Arsenalin Ethan Nwaneri on Valioliigan kautta aikain nuorin pelaaja (15 vuotta ja 181 päivää).

Aiempi ennätys oli Harvey Elliotilla, joka pelasi Fulhamin riveissä valioliigapelissä vuonna 2019 ollessaan 16 vuoden ja 30 päivän ikäinen.

Arsenal avasi liigakauden viidellä voitolla, mutta syyskuun alussa tuli ensimmäinen tappio Manchester Unitedin voittaessa Tykkimiehet. Sunnuntaina Brentfordin stadionilla Arsenal palasi voittokantaan suuremmitta vaikeuksitta, kun William Saliba ja Gabriel Jesus veivät vieraat kahden maalin etumatkalle avauspuolituntisen aikana ja Fabio Vieira täydensi toisen puoliajan alkuvaiheissa 3-0-voiton.

Maaliskuussa 2007 syntynyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja ja edustusjoukkueen treeneissä ensimmäisen kerran lauantaina mukana ollut Nwaneri tuli kentälle Vieiran tilalle lisäajan toisella minuutilla.

Nuori mies sai BBC:n mukaan Arsenal-faneilta tervetuliaislaulun "Hän menee (huomenna) aamulla kouluun", vaikkakin maanantaina koulut ovat Englannissa kiinni kuningatar Elisabetin hautajaisten myötä.

Arsenal on koonnut seitsemästä pelistään 18 pistettä ja on sarjan kärjessä pisteen edellä Manchester Cityä ja Tottenhamia.

dimanche 18 septembre 2022 19:47:00 Categories: Ilta Sanoma Valioliiga