Viime kauden maalikuningas Son Heung-min teki kauden avausosumansa.

Tottenhamin Son Heung-min pääsi vihdoin esittämään tutun maalijuhlintansa.

Tottenhamin Son Heung-min pääsi vihdoin esittämään tutun maalijuhlintansa. Kuva: Peter Cziborra / Reuters

Tottenham oli murskaavassa vireessä Englannin Valioliigan kotipelissään Leicesteriä vastaan ja voitti 6-2. Ottelun hahmo oli eteläkorealaistähti Son Heung-min, joka tuli vaihdosta kentälle ja teki nopeassa tahdissa hattutempun.

Osumat olivat Sonille liigakauden ensimmäiset. Son jakoi viime kaudella Valioliigan maalikuninkuuden Liverpoolin Mohamed Salahin kanssa.

Son teki lauantaina maaleistaan kaksi todella komeilla laukauksilla. Hän tuli vaihdosta kentälle 59. minuutilla, ja hattutemppu oli koossa, kun kamppailua oli takana 86 minuuttia.

Tottenham nousi voitollaan sarjakakkoseksi. Joukkueella on koossa kärkiryhmä Manchester Cityn tavoin 17 pistettä.

Youri Tielemans laukoi uusitusta rangaistuspotkusta Leicesterin kuudennella minuutilla johtoon, ja Harry Kane pukkasi Tottenhamin tasoihin kaksi minuuttia myöhemmin. Maalijuhlassa Eric Dier lisäsi Tottenhamin johtoa, James Maddison kavensi ja Rodrigo Bentancur teki Tottenhamin kolmannen.

Surkean kauden pelannut Leicester on yhdessä pisteessä ja sarjajumbona.

Manchester Cityn Erling Braut Haalandin (edessä) hurja maalivire jatkui Wolverhamptonia vastaan. Kuva: Darren Staples / ZUMA

Norjalaishyökkääjä Erling Braut Haalandin maalitehtailulle ei näy loppua. Lauantaina Haaland viimeisteli 16. peliminuutilla Manchester Cityn toisen maalin, kun City nappasi 3-0-vierasvoiton Wolverhamptonista.

Haaland on tehnyt seitsemässä liigapelissään peräti 11 maalia.

Jack Grealish vei Cityn maalin edestä johtoon alle minuutin pelaamisen jälkeen Kevin De Bruynen syötöstä. Haaland vei vieraat kahden osuman karkumatkalle laukomalla pallon rangaistusalueen ulkopuolelta verkon perukoille.

Wolverhamptonin tilanne muuttui entistä vaikeammaksi 33. minuutilla, kun Nathan Collins lensi suoralla punaisella kortilla suihkuun. Collins katseli punaista osuttuaan holtittomalla hyppypotkulla Grealishia vatsaan.

Cityltä on nähty vakuuttavampiakin esityksiä, mutta voiton se otti selvin lukemin. Ottelun päätösosuman ohjasi maalin edestä Phil Foden 69. minuutilla. De Bruyne antoi myös Fodenin maaliin syötön.

Newcastle pelasi 1-1-kotitasapelin Bournemouthia vastaan. Philip Billing vei Bournemouthin 62. minuutilla johtoon. Newcastle tuli viisi minuuttia myöhemmin tasoihin Alexander Isakin rangaistuspotkumaalilla.

dimanche 18 septembre 2022 01:17:00 Categories: Ilta Sanoma Valioliiga