Chelsea jäi uuden valmentajansa debyytissä tasapeliin kotikentällään Salzburgia vastaan.

Erling Braut Haaland jatkoi maaliputkeaan Mestarien liigassa.

Erling Braut Haaland jatkoi maaliputkeaan Mestarien liigassa. Kuva: Lindsey Parnaby / AFP

Manchester City joutui tekemään täyden työn keskiviikkoillan kotiottelussaan Borussia Dortmundia vastaan.

Suurena altavastaajana kamppailuun lähtenyt Dortmund siirtyi 1-0-johtoon 19-vuotiaan englantilaistaiturin Jude Bellinghamin maalilla 56. peliminuutilla.

Niissä lukemissa edettiin aina 80. peliminuutille asti, kunnes esiin astui Cityn puolustaja John Stones. Hän pyssytti rangaistusalueen rajalta komealla tykillä pallon yläkulmaan.

Nelisen minuuttia myöhemmin Dortmundin verkko pölisi jälleen. Maalintekijänä kukapa muukaan kuin Cityn uusi norjalainen supermies Erling Braut Haaland.

Joao Cancelo lähetti taidokkaan ulkosyrjäkeskityksen boksiin, jossa Haaland odotti puolustajien tiukassa vartioinnissa.

Norjalainen osoitti melkoista akrobaattisuutta kurottamalla noin päänsä korkeudelta pallon jalallaan maaliin.

Kuva: Lindsey Parnaby / AFP

22-vuotias Haaland on tehnyt valioliigakauden alun jälkeen Cityssä pelaamissaan kahdeksassa kilpailullisessa ottelussa nyt 13 maalia.

City on voittanut molemmat Mestarien liigan ottelunsa.

Toinen englantilaisjoukkue Chelsea pelasi keskiviikkona ensimmäisen ottelunsa uuden valmentajansa Graham Potterin alaisuudessa.

Thomas Tuchel sai kenkää viime viikon Zagreb-tappion jälkeen, mutta Chelsean voittotili Mestarien liigassa ei avautunut vielä Potterinkaan tulikasteessa.

Vaikka Chelsea lähti kotiotteluunsa Salzburgia vastaan jättisuosikkina, se joutui tyytymään 1-1-tasapeliin.

Raheem Sterling vei lontoolaiset johtoon vielä toisen puoliajan alussa, mutta Noah Okafor nosti itävaltalaisvieraat tasoihin reilu vartti ennen loppua.

Chelsea pitää lohkossaan perää. Milan on kärjessä neljällä pisteellä ennen Zagrebia (3) ja Salzburgia (2).

Graham Potter ei voinut kuin levitellä käsiään.

Graham Potter ei voinut kuin levitellä käsiään. Kuva: DAVID KLEIN / Reuters

Myös italialaisen Juventuksen alavire jatkui keskiviikon kierroksella. Se hävisi kotonaan Benficalle 1-2 ja on yhä nollakerhossa kahden kierroksen jälkeen.

PSG ja Benfica porhaltavat jo kuuden pisteen päässä puhtaalla pelillä.

jeudi 15 septembre 2022 03:04:00 Categories: Ilta Sanoma Mestarien liiga