Ilta Sanoma

Taklaa arjen ruokapulmat Ruokalan simppeleillä ohjeilla!

Mausteinen ruoka sopii hyvin viileneviin iltoihin.

Mausteinen ruoka sopii hyvin viileneviin iltoihin. Kuva: Jukka Lehtinen

Edulliset proteiinilähteet, kuten hernerouhe ja soijarouhe ovat helppokäyttöisiä aineksia. Niitä voi käyttää samaan tapaan kuin esimerkiksi jauhelihaa. Ainesten säilyvyys on pitkä.

Näissä edullisissa arkiruoissa on kaksi ohjetta, joissa niitä voi hyödyntää. Hernerouheesta saa maukkaat pihvit ja soijarouhe sopii erinomaisesti riisin kanssa tarjottavaan mausteiseen kastikkeeseen.

Kuva: Jukka Lehtinen

400 ml purkki kookosmaitoa

suolaa

2 dl kuoretonta hernerouhetta

½ dl kookoshiutaleita

1 tl chilitahnaa

1 rkl raastettua inkivääriä

2 valkosipulinkynttä

1 sipuli

nippu yrttejä, esimerkiksi korianteria

1 kananmuna

Tarjolle

2 dl maustamatonta jogurttia

1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu

erilaisia yrttejä

suolaa

Kuumenna kookosmaito kiehuvaksi ja lisää suola ja hernerouhe. Älä keitä enää. Anna rouheen muhia nesteessä noin tunti. Lisää muut aineet ja paista pihvejä öljyssä muutamia minuutteja molemmilta puolilta.

Valmistusaika: 1 tunti 30 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

400 g säilyke kidneypapuja

2 sipulia

4-6 valkosipulinkynttä

1 porkkana

2-3 punaista chiliä

2 dl soijarouhetta

2 tl paprikajauhetta

1 tl juustokuminaa

1 tl korianterin siemeniä

1 tl maustepippuria

1 tl kanelia

4 rkl öljyä

2 rkl tomaattipyreetä

2 rkl tummaa siirappia

2 dl kasvislientä

400 g tomaattimurskaa

loraus viinietikkaa

1 tl hienoa merisuolaa

Huuhtele pavut. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkana. Hienonna chilit.

Hienonna huhmareessa kuivat mausteet.

Kuumenna öljyä kasarissa. Lisää sipulit, valkosipulinkynnet, porkkana, chilit ja tomaattipyree. Kuullota 3-4 minuuttia.

Lisää mausteet ja siirappi ja jatka kuullotusta matalalla lämmöllä. Lisää vesi, kasvisliemi ja huuhdotut pavut.

Mausta. Hauduta hiljalleen poristen tunti.

Valmistusaika: 1 tunti 20 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

400 g parsakaalia

400 g kukkakaalia

1 porkkana

2 sipulia

1 valkosipulinkynsi

3 rkl rypsiöljyä

10 dl kasvislientä

2 dl kuivaa valkoviiniä

suolaa

Paloittele vihannekset ja kuullota öljyssä. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää viini ja suola. Kuumenna.

Valmistusaika: 45 minuuttia

Annoksia: 4

Kuva: Jukka Lehtinen

400 g jauhelihaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

hyppysellinen chilijauhetta

suolaa, mustapippurirouhetta

noin 200 g kypsiä papuja

400 g chili-tomaattimurskaa

8 dl lihalientä

200 g pussi herne-maissi-paprikaseosta

Ruskista jauheliha ja lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli ja mausteet. Kuullota hetki ja lisää ainekset kattilaan. Kaada sekaan huuhdellut pavut, tomaattimurska ja lihaliemi. Anna kiehua 5 minuuttia. Lisää herne-maissi-paprikaseos. Kuumenna.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Annoksia: 4

Ilta Sanoma
lundi 12 septembre 2022 20:15:00 Categories: Ajankohtaista Ilta Sanoma

ShareButton
ShareButton
ShareButton
  • RSS

Suomi sisu kantaa

TetraSys Oy.

TetraSys Oy.