Ota nämä keksit leivontalistalle, jos kokeilet uusia makuyhdistelmiä mielelläsi.
Pippurin lämmittävä puraisu sopii syksyisiin iltoihin. Kuva: Panu Pälviä
Suklaakeksit saavat tänä syksynä uutta makua ja kevyttä potkua mustapippurista. Tumman suklaan ja pippurin yhdistelmä on toimiva ja harmoninen, ja näissä kekseissä se on parhaimmillaan.
Käytä kekseissä ehdottomasti kokonaisia pippureita, jotka jauhat morttelissa karkeaksi. Myös pippurimyllyllä jauhettu pippuri käy, mutta maustepussin jauheessa ei ole samanlaista makua. Suklaata tulee keksitaikinaan niin sulatettuna kuin rouheenakin, joten kekseissä on mukavaa rakennetta.
Valmiin keksitaikinan kannattaa antaa rauhassa asettua jääkaapissa, jolloin keksit leviävät paistettaessa tasaisemmin. Suola ja pistaasipähkinät viimeistelevät nämä tumman tuhdit keksit.
Katso ohje Sopasta!
TetraSys Oy.