Keskiviikon Mestarien liiga -kierros tarjosi maali-ilotteluja ja tasaisia vääntöjä.

Giovanni Simeone iski Napolin 3-0-maalin. Joukkuetoveri Matteo Politano saapuu juhlimaan toverinsa maalia. Kuva: CIRO DE LUCA / Reuters

Jalkapallon Mestarien liigan lohkovaihe jatkui keskiviikkoiltana kahdeksalla ottelulla.

Kierroksella riitti tapahtumia.

Illan kenties vaiherikkain kamppailu miteltiin Italiassa Stadio Diego Armando Maradona -stadionilla, jossa Napoli nöyryytti viime vuosien suurseura Liverpoolia.

Italialaiset aloittivat maalinteon viidennellä peliminuutilla, kun Piotr Zielinski naulasi ottelun avausmaalin rangaistuspotkusta.

Napoli pääsi koettamaan onneaan reilun kymmenen minuutin päästä uudestaan pilkulta, kun VAR-tuomio antoi kotijoukkueelle uuden jo toisen mahdollisuuden ensimmäiselle puoliajalle.

Victor Osimhen veto jäi heppoiseksi, eikä brasilialaisvahti Allisonilla ollut sen suurempia vaikeuksia laukauksen torjumisessa.

Napolin hurja painostus avausjaksolla palkittiin puolen tunnin pelin jälkeen, kun Andre Zambo Anguissa naulasi hienon seinäsyöttökuvion päätteeksi joukkueensa 2-0-maalin.

Isäntäjoukkueen avausjakson hurmos huipentui ensimmäisen 45-minuuttisen lopussa, kun loukkaantuneen Osimhen tilalle vaihdettu Giovanni Simeone naulasi ensimmäisen maalinsa uuden seuran paidassa. Simeonen osuma oli jo Napolin kolmas avausjaksolle.

Liverpoolin takalinjoilla luutinut Joe Gomez oli avausjaksolla vaikeuksissa hurmiollisen kotijoukkueen hyökätessä ja sai tehdä toiselle puoliskolle tilaa Joel Matipille.

Ottelun jälkimmäinen puolisko alkoi Napolin kannalta yhtä fantastisesti kuin ensimmäinenkin.

47. minuutilla Zielinski iski illan toisensa Allisonin torjumasta paluupallosta - 4-0.

Liverpool iski itsensä tulostaululle vain kaksi minuuttia 4-0-osumasta, kun Luis Diazin tarkka, hieman rangaistusalueen ulkopuolelta lähtenyt laukaus ui Napoli-maalin alakulmaan.

Liverpool oli jälkimmäisellä puoliskolla selvästi vahvempi kuin ensimmäisellä nelivitosella, mutta edes se ei onnistunut enää nousemaan 0-4-tappioasemasta.

Jos Napoli ja Liverpool tarjosivat hurjan maali-ilottelun ottelua katsoneille kannattajille, samaa voi sanoa myös FC Barcelonan ja FC Viktoria Plzenin ottelusta.

Barcelona hurjasteli peräti viisi maalia vierailijoidensa verkkoon ja voitti ottelun näytöstyyliin.

Barcelonan superhankinta, puolalainen Robert Lewandovski hurjasteli ottelussa hattutempun ja toimi joukkueensa voiton pääarkkitehtinä.

Kierroksen muissa mittelöissä Bayern München kaatoi vierasviheriöllä Interin 0-2-lukemin, Tottenham kaatoi punaisen kortin rasittaman Marseillen kotonaan 2-0 ja Club Brügge onnistui lyömään Lukas Hradeckyn Bayern Leverkusenin 1-0.

Lisäksi Atletico Madrid niisti niukan 1-0-voiton FC Portosta, Sporting nöyryytti vieraissa Frankfurtia 0-3 ja Ajax kaatoi Glen Kamaran tähdittämän Glasgow Rangersin tylysti 4-0.

jeudi 8 septembre 2022 02:54:00 Categories: Ilta Sanoma Mestarien liiga