Sport Content

Suomalaisjoukkue paineli jatkoon Mestarien liigassa

Sport Content - logo Sport Content 28.08.2022 09:06:05 Sport Content

Kotijoukkue tuli ensimmäiset minuutit päälle erittäin kovaa fanaattisen kotiyleisönsä edessä. Vastus ja tempo olivat täysin eri planeetalta kuin keskiviikon ja torstain otteluissa lohkon kahta heikointa joukkuetta vastaan.

Kotijoukkueen hyvä prässi ja 1 vs 1 -pelaaminen palkittiin 10. minuutilla, kun Dejan Milicic karkasi vasemmalta laidalta ja tarjoili poikittaissyötön Filip Markovicille, joka tuuttasi pallon ohi voimattoman Juha-Matti Savolaisen.

KaDyn tasoitus tuli 15. minuutilla, kun KaDyn brasilialainen maaliruisku Italo Henrique latasi pallon voimalla vasempaan alakulmaan Jere Intalan tarjoilusta. Intala sai samassa tilanteessa pahannäköisen tällin törmäyksestä, mutta pystyi hetken päästä jatkamaan peliä.

Kahta minuuttia myöhemmin Mestarien liigan karsinnan maalitilaston ykkönen Intala riisti pallon hyökkäyspäässä ja vei Dynamon ensimmäistä kertaa johtoon. Intala johtaa Mestarien Liigan maalipörssiä.

Toisella puoliajalla Titograd jahtasi aggressiivisesti tasoitusmaalia, mutta Dynamon puolustus kesti hyvin. Kadylaisista etenkin Newton Jr. oli terävästi haastamassa Titograd-puolustusta, mutta montenegrolaiset torppasivat brassin yritykset, välillä sääntöjen rajamaillakin.

32. minuutilla tapahtui toden teolla. Ensin Italo Henrique laukoi tolppaan Jukka Kytölän kulmapotkusta, mutta vastahyökkäyksestä iski Titograd. Nikola Cimbaljevic teki nopean kuljetuksen KaDyn puolustusalueelle ja tarjoili Markovicille, joka viimeisteli illan toisen osumansa. Ottelu oli tasan 2-2 ja kotijoukkue enää maalin päässä lohkovoitosta.

34. minuutin kohdalla KaDyn kumulatiiviset joukkuerikkeet täyttyivät heppoisen näköisessä tilanteessa. Titogradilla oli hyvä momentum hakea johtomaalia, mutta Dynamo kesti paineessa. Viimeiset minuutit olivat Titogradin pallonhallintaa ja painostusta; Intala sivussa jo ottelussa saatujen tällien johdosta, KaDy pelasi käytännössä enää kahdella vaihtomiehellä.

Ajassa 38:21 Titograd ottaa viimein aikalisän ja lentävän maalivahdin käyttöön. Toisella puoliajalla huilannut kapteeni Mikko Kytölä palaa kentälle puolustamaan 5 vs 4 -alivoimaa. Titograd saa pari laukausta aikaan, mutta KaDy-puolustus blokkaa oikea-aikaisesti.

Vain 16 sekuntia ennen loppua Mikko Kytölä räjäyttää potin ja lähettää pallon omasta päädystä kotijoukkueen tyhjään maaliin. Tästä Titograd ei enää toivu, vaan KaDy nappaa 2-3 -vierasvoiton ja kiinnityksen Main Roundin paikkaan 32 parhaan joukkueen joukossa.

KaDyn montenegrolainen, Podgoricasta lähtöisin oleva päävalmentaja Vasko Vujovic tuli, näki ja voitti toisessa kotikaupungissaan. Vujovic saa johdattaa joukkueensa kolmatta kertaa Mestarien Liigan Main Roundilla tavoitteena viime vuonna äärimmäisen niukasti saavuttamatta jäänyt 16 joukkueen Elite Round.

Lähde: Tiedote

dimanche 28 août 2022 12:06:05 Categories: Sport Content